Главна / Друштво / На летовање у Грчку кренула и деца из Грачанице

На летовање у Грчку кренула и деца из Грачанице

На летовање у Грчку поред деце из Звечана, Зубиног Потока и Штрпца која су кренула данас око поднева, у послеподневним сатима пут Грчке упутила су се и деца из Грачанице.

Захваљујући пројекту „Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске“, као и Канцеларији за КиМ и локалним самоуправама, у сарадњи са градом Атина организован је одлазак деце на летовање у Грчку, истакла је, за програм РТВ Грачаница, Бранкица Ничић, директорица Одељења за образовање и културу општине Грачаница, која је деци пожелела срећан пут и да се врате са што више лепих доживљаја.

„У одмаралишту крај Атине боравиће стотинак малишана, 70 са Косова и Метохије и 30 из Републике Српске. Из Грачанице је кренуло двадесетпеторо деце у пратњи пет водича. Сва деца ће бити смештена у летњем кампу Свети Андреј, где ће провести наредних 12 дана у оквиру којих ће обилазити оближња места“, истакла је Ничићева.

Одабир деце вршен је на основу социјалне карте, напоменула је Ничићева.

Она је захвалила организаторима, а пре свега руководству града Атине које је на овај начин показало да постоји заинтересованост  да угосте децу са Косова и Метохије и Републике Српске.

Деца из Грачанице и околних места нису крила задовољство и срећу што ће први пут посетити Грчку.

„Веома сам узбуђена што крећем на летовање у Грчку. Очекујем леп провод и дружење“, истакла је Теодора Ђукић из Липљана.

„Очекујем да се сви лепо дружимо у кампу“, казао је Стефан Грбић из Грачанице.

Малишани са Косова и Метохије и Републике Српске наредних дана уживаће у чарима лета и незаборавном дружењу.

Check Also

Обележена храмовна слава у Липљану

Литургијом са литијама , коју је служио свештеник Драгиша Јеренић  у цркви св. Флоре и …