Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа: Албанске партије почеле изборну кампању преко српских леђа

Српска листа: Албанске партије почеле изборну кампању преко српских леђа

Српска листа најоштрије осуђује покушаје отимања српске културне баштине од стране косовских институција, које у немогућности да на међународној сцени и економији остваре било какав успех, покушавају да отимањем српске баштине и провокацијом прикупе политичке поене.

“Срамно је да оваквим деловањем албански лидери свесно продубљују етничке поделе и показују нецивилизацијско понашање према култури српског народа”, наводи се у саопштењу Српске листе.

Српска листа подсећа Приштину “да постављање заставе не значи и право својине над тврђавом у Новом Брду. Могли су ту заставу да пободу и на Месецу, али он и даље не би био њихов, као што ни тврђава у Новом Брду и црква Светог Николе није њихова”.

СЛ сматра да су “албанске партије почеле кампању, по правилу, преко леђа српског народа. И по правилу, свилене уши међународних представника не чују апеле српског народа. Ипак, историјске чињенице похрањене у души сваког Србина не може избрисати никаква отимачина и ниједан фалсификат, зато ћемо увек и на сваком месту подсећати да на тлу Европе у 21. веку, пред очима света, неко настоји да отме од српског народа његов корен, историју и памћење”.

“Поштована господо, ми се са тим никада нећемо сложити, и то никада нећемо прихватити и дозволити”, стоји на крају саопштења Српске листе.

Извор:  Саопштење СЛ

Check Also

Пантовић: Жалио сам се Апелационом суду, Ђокић је осуђен на основу лажних изјава

Адвокат Љубомир Пантовић изјавио је за Kосово онлајн да је поднео жалбу Апелационом суду у …