Главна / Вести / Косово и Метохија / Министарство: У недостатку свог наслеђа, посежу за туђим

Министарство: У недостатку свог наслеђа, посежу за туђим

Министарство културе и информисања осудило је истицање заставе самопроглашеног Косова на средњовековној српској тврђави на Новом Брду, наводећи да такозване приштинске власти, у недостатку свог културног наслеђа, посежу за отимањем туђег.

Министарство наводи да “никакве шарене тканине нејасног симболичког значења” не могу да послуже другој намени него да обришу прашину векова са бисера српске средњовековне духовности и европске и светске културне баштине.

“Мотиве за ово предцивилизацијско понашање можда треба потражити у дубоким вировима и тами варварске свести, која у недостатку сопственог, посеже за отимањем туђег културног наслеђа и идентитета”, наводи се у саопштењу министарства.

Охрабрују, наводе, узурпаторе из такозване “приштинске власти” да наставе да се брукају пред честитим делом албанске јавности и пред целим светом, јер тиме само помажу Србији чији су, подсећају, саставни део који је у стању пролазне политичке заблуде.

Привремене приштинске институције јуче су истакле косовску заставу на средњовековној српској тврђави у близини Новог Брда.

Уз цркву Светог Николе која је у близини, истакнута је још једна косовска застава и постављено неколико војних шатора поред којих је било десетак особа у униформама.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Опљачкана кућа Станише Станојевића у Бабином Мосту

Јучерашњом пљачком породичне куће Станише Станојевића, у српском селу Бабин Мост, у општини Обилић, настављаjу …