Главна / Вести / Косово и Метохија / „Венац“ испратио прву групу малишана са КиМ на море

„Венац“ испратио прву групу малишана са КиМ на море

У организацији Ансамбла Венац , седамдесеторо деце са КиМ боравиће у две групе у периоду од 15. до 31. августа на црногорском приморју. Поред деце из Венчевих дечијих ансамбала, по критеријуму да су социјално угрожена, без једног или оба родитеља и да досад нису ишла на летовање, пут мора у првој групи кренула су деца из Ораховца, Косовске Каменице и Грачанице.

Малишани, од којих ће велики број по први пут видети море, кажу да очекују добро дружење и забаву и да ће им овај одмор значити много.

„Очекујем добру забаву и пре свега дружење са мојим вршњацима из Ораховца и Каменице“, каже видно узбуђена и срећна  мала Антонина Мирковић из Грачанице.

Једна од вођа пута Татјана Великић наставница  ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Ораховцу, каже да је за 11 малишана из Ораховца ово прилика и да се друже са другом децом.

„Ово је и прилика да поделе са њима све оно што их мучи у свакодневном животу у овом месту, које је својеврстан гето у 21. веку и у коме немају апсолутно ништа од занимација које су потребне деци да би одрастали и били у корак са својим вршњацима“, каже Великић.

Летовање за децу организовано је у срадњи и под покровитељством митрополије црногорско-приморске и подршку пријатеља Венца.

Директорка Венца Снежана Јовановић нагласила је да је све организовано уз благослов „митрополита Амфилохија, велику подршку Владике Диоклијског и срадњу мати Евгеније из манастира Златица у Подгорици“.

Током боравка у Црној Гори, деца ће посетити манастир Острог, Цетиње и Ловћен.

Check Also

Вучић стигао у Брисел, сутра разговор са Куртијем

Председник Србије, Александар Вучић стигао је у Брисел где ће се сутра ујутру одржати нова …