Главна / Друштво / Сутра почиње изградња Дневног центра “Подржи ме”

Сутра почиње изградња Дневног центра “Подржи ме”

У Микро насељу у Косовској Митровици  сутра почиње изградња  Дневног центра “Подржи ме”.

Уз пројекат “Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске”, изградња Дневног центра “Подржи ме”, најбитнији је пројекат који реализује Одбор за помоћ Србима на КиМ Републике Србије у сарадњи са Удружењем родитеља “Подржи ме” из Косовске Митровице.

Уз назив Дневни центар “Подржи ме” на табли ће стајати и назив “9 јануар”, као захвалност дугодишњој хуманости Републике Српске за српски народ на Косову и Метохији. Дан Републике Српске обележава се 9. јануара.

Динамика изградње овог пројекта укупне вредности око 280 000 евра биће прилагођена сакупљеним средствима, саопштио је Одбор.

За куповину земљишта, чишћење, израду пројекта, трошкове грађевинске дозволе и почетак градње обезбеђена су средства у износу од 80 000 евра прикупљених донацијама 19 локалних заједница и хуманих људи из Републике Српске и 10 000 евра које је донирао  “МТС доо” Косовка Митровица и власника грађевинског предозућа “028 РАД” из Звечана.

Сутра ће у 10 часова испред православног храма Св. Димитрије у Косовској Митровици председник Одбора Милорад Арлов уручиће и планираних 6 стипендија за 4 месеца унапред или до краја 2019. године у вредности од 2 400 за шестеро деце са Косова и Метохије.

Стипендије ће добити Николија Максимовић ( К каменица), четверомесечна Кристина Вуковић, Никола Пешић и Давид Ракић (К МИтровица), Ивона Мицић и Анастасија Михајловић из околине Грачанице.

Стипендије  Одбор захваљујућу хуманим људима Републике Српске већ три године додјељује за шесторо деце на Косову и Метохији.

Председник Одбора Милорад Арлов ће  у понедјељак у Прилужју присуствовати прослави и обележавању храмовне и општинске славе Преображење Господње.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Порфирије: Молитва Христова позив на јединство

Патријарх Порфирије поручио је данас у манастиру Прохор Пчињски, поводом 950 година од оснивања тог …