Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић :Школе добиле нови инвентар, настављамо са улагањем у образовање

Поповић :Школе добиле нови инвентар, настављамо са улагањем у образовање

Четири образовне инститиције данас су од Општине Грачаница на поклон добиле нови инвентар за опремање учионица и просторија. Опрему су уручили председник Срђан Поповић и директорица Бранкица Нићић.

Нове клупе, столице, табле, радне столове, катедре и ормаре, пред почетак нове школске године, добиле су Основне школе „Миладин Митић“ из Лапљег Села и „Кнез Лазар“ из Доње Гуштерице, Пољопривредна школа у Лепини и Предшколска установа „Наша радост“ из Угљара.

Додељено је 250 ђачких столица, преко 70 клупа, 10 табли, 6 катедри, али и други канцеларијски намештај.

Школски инветар за опремање учионица и просторија директорима ових образовних установа доделили су председник Општине Грачаница Срђан Поповић и директорица образовања Бранкица Нићић.

Према Поповићевим речима Општина Грачаница наставља са улагањима у образовању и обезбеђивањем квалитетнијих услова за наставу.

“Више пута сам поновио да је улагање у образовање, улагање у будућност. Желимо да нашој деци  и наставницима обезбедимо најбоље услове за рад”, каже Поповић.

Директори школа захвалили су се Општини Грачаница и општинском одељењу за образовање, на како су рекли, вредној донацији.

„Постојећи инвентар је застарео, тако да ћемо овим новим адекватно опремити најмање три учионице“, каже директор ОШ „Миладин Митић“ Љубиша Караџић.

Са њим се сложио и директор ОШ „Кнез Лазар“ Драган Максимовић, који је истакао да ће са донираним инвентаром опремити четири учионице.

Председник Поповић и директорица Нићић, након урученог школског инвентара, су са директорима поменутих институција разговарали о њиховим потребама, а све у циљу несметаног почетка нове школске године

Представници Општине Грачаница су потом у Лапљем Селу обишли и радове на изградњи Средњошколског центра како би се уверили у интензитет грађевинских радова. Обишли су и ОШ „Краљ Милутин“ у којој су у току радови на уређењу унутрашњости школе, као и радови на изградњи додатних учионица.

“По завршетку радова школу у Грачаници ћемо комплетно опремити новим школским инвентаром”, казао је Поповић.

Поповић је истакао и да је Општина Грачаница за све прваке на територији локалне самоуправе и ове године обезбедила школски прибор, који ће им уручити на почетку школске године.

Поводом почетка нове школске године председник Поповић ће одржати састанак са директорима предшкослих устанвоа, основних и средњих школа.

Check Also

Селаковић: Ни око чега са тим људима не можете да се договорите

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас у Бриселу, након нове рунде дијалога, да …