Главна / Вести / Косово и Метохија / Школа филмске магије по пети пут у Грачаници

Школа филмске магије по пети пут у Грачаници

Дом културе „Грачаница” у сарадњи са GARGANTUAFILMS” из Београда организују Школу филмске магије 5″ у Грачаници од 23 – 26.08.2019. а пријава је од 19 – 23.08.2019. године у Дому културе Грачаница“.

Општи циљ Школе филмске магије” је интеграција младих у културне токове пружањем теоријских знања и практичних вештина неопходних за рад у филмској уметности и производњи. Полазници добијају прилику да на лицу места сазнају како је бити редитељ, глумац, монтажер, сценариста или продуцент.
Током трајања радионице биће обухваћене све области стваралаштва на филму (од сценарија, режије, камере до монтаже).
Предавачи су угледни и остварени ствараоци и аутори који своја искуства, знања и вештине желе да пренесу новим генерацијама на један брз, модеран и елоквентан начин.

Иако је школа отворена за све, без обзира на године, примарну циљну групу чине средњошколци. То је узраст који је најотворенији за нова сазнања и то је доба када се формирају ставови и мишљења о лепом”. Стога, осим основне едукације наша школа усмерена је и на фомирање ставова и карактера младих, као и њихове односе према правим вредностима.

Тема овогодишње школе је: МИЗAНКАДАР – КАДАР СЕКВЕНЦЕ

Мизaнкaдaр (mise-encadre, long take, seunce shot) je рeдитeљски пoступaк спeцифичaн пo тoмe штo сe прoмeнe плaнoвa и углoвa пoстижу крeтaњeм глумaцa и кaмeрe у сaмoм кaдру, умeстo уoбичajeних рeзoвa и прoмeнe кaдрoвa.
Oвoм тeхникoм истичe сe трoдимeнзиoнaлнoст филмскoг прoстoрa, aли сe прe свeгa успoстaвљa спeцифичнa визурa зaхвaљуjући кojoj глeдaлaц имa устисaк пojaчaнe рeaлистичнoсти.

Поктовитељи: Канцеларија за Косово и Метохију, Министарство културе и информирасања Владе републике Србије.

Check Also

Вучић стигао у Брисел, сутра разговор са Куртијем

Председник Србије, Александар Вучић стигао је у Брисел где ће се сутра ујутру одржати нова …