Главна / Друштво / Ракић, Јевтић и Симић посетили Грачаницу. Настављамо јединствено деловање, каже Поповић

Ракић, Јевтић и Симић посетили Грачаницу. Настављамо јединствено деловање, каже Поповић

Председник општине Грачаница Срђан Поповић угостио је данас представнике Српске листе, председника Горана Ракића и потпредседнике Далибора Јевтића и Игора Симића. Посета је доказ јединственог деловања у циљу опстанка и останка нашег народа, казао је Поповић.

Представници Српске листе Горан Ракић, Далибор Јевтић и Игор Симић посетили су општину Грачаница како би се према речима председника ове локалне самоуправе Срђана Поповића на терену информисали о потребама овдашњег становништва и плановима општинског руководства. Састанку је присуствовао и председник Привременог органа СГ Приштина Љубинко Караџић.

Поповић је са гостима разговарао о проблемима са којима се наши грађани суочавају а то је пре свега наставак стамбеног збрињавања, помоћ социјално угроженим породицама и слично.

Саговорници су се сложили да је данашња посета показатељ да се наставља јединствено деловање, у циљу унапређења живота грађана и да се упркос бројним изазовима неће одустати од заједничког пута.

„Најбитније је да смо договорили даље заједничко деловање, као и до сада, да заједно одређујемо приоритете, решавамо проблеме и заједно градимо, а све са циљем да створимо што је могуће боље услове за наше грађане“, казао је Поповић.

„Порука са овог састанка је да без заједништва не можемо достићи циљ, да смо свесни свега што се дешава у овој специфичној ситуацији у којој живимо, да смо ту за наш народ, а са друге стране сигуран сам да наши сународници препознају праву причу и ко може да им гарантује сигурну будућност“, додао је Поповић.

Потпредседник Српске листе и министар за повратак у оставци Далибор Јевтић истакао је да су на данашњем састанку раматране могућности и капацитети за помоћ људима, како у општини Грачаница, тако на читавом Косову.

„Ми као политички представници Срба бићемо свуда тамо где постоји потреба да са људима разговарамо и то ће бити наша обавеза. Кренули смо из општине Грачаница да реализујемо наш план, али сваккако ћемо у наредном периоду бити свуда где за то постоји потреба како би се директно упознали са свим проблемима са којима се наш народ сусреће“, истакао је Јевтић.

Председник Српске листе и градоначелник Северне Митровице Горан Ракић казао је да на данашњем састанку имали констурктивне и плодоносне разговоре.

„Очекује нас трновит пут, али када смо зајдено, сложни и јединствени тај пут можемо утабати и олакшати нашем народу и обезбедити бољи живот овде, а то значи сигурну и бољу будућност. Наставићемо са улагањима, у томе ће нам помоћи и држава Србија“, казао је Ракић.

Након разговора у згради општине делегација је посетила социјално угрожену породицу Васић а потом је положен камен темељац за иградњу куће породици Зорана Велића.

 

Check Also

Вучић стигао у Брисел, сутра разговор са Куртијем

Председник Србије, Александар Вучић стигао је у Брисел где ће се сутра ујутру одржати нова …