Главна / Друштво / Камен темељац за нову кућу породици Велић. Настављамо да стамбено збрињавамо наше мештане, поручује Поповић

Камен темељац за нову кућу породици Велић. Настављамо да стамбено збрињавамо наше мештане, поручује Поповић

Породица Зорана Велића за око месец дана уселиће се у нову кућу која се гради заједничким средствима Општине Грачаница и Министарства за заједнице и повратак. Камен темељац данас су положили председник општине Грачаница Срђан Поповић, министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић, посланик Српске листе Игор Симић, градоначелник Северне Митровице Горан Ракић и председник привременог органа СГ Приштина Љубинко Караџић.

Резултат данашње посете јесте и полагање камена темељца за иградњу нове куће четворочланој породици Зорана Велића у Грачаници која ће према плану бити завршена за око месец дана.

Славица, супруга Зорана Велића захвалила је општини Грачаница и министарству за повратак на почетку изградње куће напомињући да је ово за породицу Велић један нови почетак.

„Општина Грачаница заиста помаже људима. Почетак нове куће за нас значи опстанак овде. Не планирамо да се селимо као ни наша деца“, казала је Славица.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић казао је након полагања темељца да општина Грачаница заједно са министарством за повратак наставља да стамбено збрињава становништво и да то остаје један од приоритета.

„Ми смо прошле године са министарством за повратак изградили 11 кућа а ове године је у плану изградња још 16 кућа. Нећемо на томе стати. Оно што је важно договорено је да заједнички наставимо да делујемо у будућности да заједнички одређујемо приоритете а све са циљем да створимо што је могуће боље услове за живот наших мештана“, казао је Поповић.

Делегација Српске листе је посетила и социјално угрожену породицу Синише Васића у Грачаници којима је обећана конкретна помоћ.

Министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић казао је да ће министарство наставити у сарадњи са општином Грачаница и свим локалним самоуправама да гради и реконструише куће многим породицама.

„Након више година расељеништва драго ми је што ће породица Велић добити нову кућу. Такође видели смо и у каквим условима живи и породица Васић и ја се надам да ћемо заједно са општином Грачаница успети да и њима обезбедимо пристојније услове за живот посебно због чињенице да и они у свом домаћинству имају двоје младих људи којима треба сигурност у том неком смислу.  Наставићемо да помажемо и развој малих бизниса породицама које имају одређене идеје. То је конкретна помоћ коју можемо да пружимо све са циљем да се људи који су се раселили врате али пре свега да помогнемо онима који су овде остали и опстали у најтежим условима. Одвојили смо већ буџет и у наредних месец дана заједно са локалним самоуправама планирамо да помогнемо око 120 породица “, рекао је Јефтић.

Јевтић, Ракић и Симић претходно су у згради општине Грачаница разговарали са предсeдником општине Срђаном Поповићем.

Check Also

Пантовић: Жалио сам се Апелационом суду, Ђокић је осуђен на основу лажних изјава

Адвокат Љубомир Пантовић изјавио је за Kосово онлајн да је поднео жалбу Апелационом суду у …