Главна / Вести / Косово и Метохија / Симић: Јединствен дан у новијој историји америчко-српских односа

Симић: Јединствен дан у новијој историји америчко-српских односа

Потпредседник Српске листе Игор Симић каже, након састанка председника Србије Александра Вучића и америчког државног секретара Мајка Помпеа, да је данашњи дан јединствен у новијој политичкој историји америчко-српских односа јер је тај састанак завршен заједничким ставом о ситуацији на Косову.

 

Став државног секретара САД Мајка Помпеа да је за наставак дијалога Београда и Приштине потребно укинути антицивилизацијске таксе које је, противно правилима увела Приштина, апсолутно кореспондира за ставом наше државе и председника Александра Вучића, каже Симић у изјави за Косово Онлајн.

“Данашњи дан је јединствен у новијој политичкој историји америчко-српских односа где се састанак заврашава заједничким ставом о ситуацији на Косову и Метохији. Наравно, овај дипломатски напредак у односима је резултат одговорне политике председника Вучића, захваљујући коме чак и највећи заговорници косовске независности признају да питање Косова и Метохије није завршено једностраним признањем Косова, те да је потребно пронаћи компромисно решење које ће уважити интересе Србије и српског народа”, сматра Симић.

Он наводи да српски народ на Косову има пуно поверење и да пружа бескрајну подршку председнику Србије Александру Вучићу, а да Српској листи остаје да се стрпљиво и посвећено бори за наш народ и да у тешким околностима унапређује услове у којима Срби живе.

Уз подршку наше државе, Владе Србије и Канцеларије за КиМ наставићемо са реализацојом више од 160 пројеката који ће побољшати животне услове у свим српским срединама, закључује Симић.

 

Check Also

Опљачкана кућа Станише Станојевића у Бабином Мосту

Јучерашњом пљачком породичне куће Станише Станојевића, у српском селу Бабин Мост, у општини Обилић, настављаjу …