Главна / Друштво / Преминуо глумац Васиљ Аџић

Преминуо глумац Васиљ Аџић

Истакнути мултимедијални уметник, Васиљ Аџић, који је живео и стварао у Косовској Митровици, преминуо је данас изненада у четрдесетчетвртој години живота.

Васиљ Аџић, рођен је 1976. године. Остаће у сећању многобројних Митровчана као надарени уметник – музичар, песник, сликар, глумац.

Осим своје музичке каријере у Лазy бенду, био је један од организатора митровачког џез и блуз фестивала (North City Jazz & Blues Fest), где је осмислио, између осталог, и ликовне радионице.

Познат по свом глумачком умећу, био је члан Приштинског позоришта и глумио је у представама попут „Хотел Косово“, „Сестре“, „Подгоричка скупштина“, „Венецијанке“.

Као активан сликар, имао је неколико изложби у галерији „Акваријус“ у свом родном граду, међу којима су „Ћирилица“ и „Буђење“.

У очима једног од својих најближих пријатеља и нашег суграђанина, Љубише Башчаревића, Васиљ ће остати упамћен као човек безграничне доброте и љубави за све.

„Био је филантроп, човек великог потенцијала, интелигенције,  био ми је као млађи брат, као да ми је неко најрођенији умро, такав другар се не рађа. Због њега смо остали сви у Митровици – због таквих људи“, објашњава Башчаревић у изјави за КоССев.

Васиљ је, сећа се наш суграђанин, био члан првог аматерског позоришта у Митровици и глумио је у првој представи овог позоришта.

„Глуму је обожавао, тада је 1990-их био део прве представе одигране у организацији овог позоришта која се звала ‘Дуел’, а са том представом у Гњилану су те године победили на Фестивалу аматерских позоришта“, наводи Башчаревић.

Осим уметности, Аџић је био страствени навијач Партизана, те је често боравио на трибинама када је овај клуб играо.

„Био је један несвакидашње скроман човек“, додаје за крај његов пријатељ.

Сахрана ће бити одржана сутра у 13:00 на гробљу у Рудару.

Аџић је иза себе оставио супругу и двоје деце.

Извор: kossev.info

Check Also

Порфирије: Молитва Христова позив на јединство

Патријарх Порфирије поручио је данас у манастиру Прохор Пчињски, поводом 950 година од оснивања тог …