Главна / Друштво / Kанцеларија за KиМ донирала санитетско возило Дому здравља Звечан

Kанцеларија за KиМ донирала санитетско возило Дому здравља Звечан

Kанцеларија за Kосово и Метохију поклања Дому здравља у Звечану санитетско возило.Заменик директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Дамјан Јовић борави у Звечану тим поводом.

“Велико ми је задовољство што у име Kанцеларије за Kосово И Метохију могу данас да уричим ово воизило Дому здравља у Звечану. Сви знамо колико је важно улагати у здравствени систем и ми настављамо да помажемо све институције Републике Србије овде на KиМ. Посебан акценат је стављен на здравственом систему као и на систему образовања где смо већ започели неке велике пројекте а мислим и да ће у наредном периоду бити још лепих вести за наше грађане јер ћемо већ следеће недеље уручити још једно возило у Грачаници, нашој болници и нашим људима који тамо вредно раде” рекао је Јовић.

Јовић је истакао да данашња донација шаље поруку да ће Kанцеларија за Kосово и Метохију наставити да помаже, како би се ова средина развијала.

“То треба да пошаље поруку да ћемо на исти начин помагати наше грађане и да ће та помоћ расти. На сваки динар који вам из Приштине отму или покушају да отежају живот и посао, Република Србија ће наћи начин да уложи и да наш народ овде опстаје и да се ова средина развија. Са директором смо данас разговарали о пројектима које ћемо покушати да реализујемо у будућности а све како би додатно унапредили рад ове институције” рекао је Јовић.

Заменик директора Kанцеларије за KиМ је најавио да ће наредне године бити уложено још средстава и позвао институције да раде на што више пројеката.

“Сви сте чули за иницијативу председника Александра Вучића да се у наредној години 10 милијарди динара уложи у развој свих средина у Републици Србији. Наравно да ће средства бити уложена и на Kосову и Метохији и овим путем позивам институције на у наредном периоду буду још агилније и још више раде и да што више пројеката нам достављају а ми ћемо гледати са наше стране да у пар година, у овај део Републике Србије уложимо толико да он постане непрепознатљив у развојном смислу” истакао је Јовић.

Директор Дома здравља Звечан др Иван Васић захвалио је Општини Звечан Kанцеларији за KиМ на донацији у име колектива и пацијената са подручја ове општине.

” Захваљујем и председнику Александру Вучичу на континуираној помоћи . Ово је само један наставак сарадње. Ова вредна донација значи да држава мисли на нас. У наредном периоду очекујемо много вредних нпројеката о чему ће грађани бити обавештени” рекао је Васић.Председник Привременог органа Општине Звречан Иван Тодосијевић изјавио је да је ово велика донација, која ће умногоме побољшати квалитет здравствених услуга које Дом здравља Звечан пружа.

„ Желим да нагласим да ово није једини вид помоћи . Помоћ Владе Републике Србије и Kанцеларије за Kосово и Метохију је континуирана, свакодневна и она се огледа и у другим сферама . Велика помоћ пристиже и у области пољопривреде и инфраструктуре, и оно што је важно је да ће она како је и председник Вучић рекао, бити присутна и у наредном периоду. И то је показатељ да је држава Србија присутна на KиМ и да држава Србија свакодневно мисли о свом народу који живи овде“ поручио је Тодосијевић.

Извор: Радио Kосовска Митровица

Check Also

Куртијеви предлози неприхватљиви, јер Косово није држава

Дипломата Зоран Миливојевић изјавио је да ниједан од предлога које је данас током дијалога у …