Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа: Потерница против Радоичића има за циљ застрашивање Срба

Српска листа: Потерница против Радоичића има за циљ застрашивање Срба

Као што смо више пута упозоравали, предизборна кампања албанских партија у Приштини заснива се на мржњи против Срба, српске културе, као и истакнутих Срба који сметају спровођењу великоалбанских идеја. Последње активности које косовске институције спроводе против потпредседника Српске листе Милана Радоичића имају за циљ застрашивање српског становништва, а све у циљу стицања јефтиних политичких поена у албанској јавности, у предворје ванредних избора чије се расписивање очекује – каже се у саопштењу Српске листе.

Расписивање некакве потернице, дан након што је обзнањено да ћемо у наредном периода имати ванредне парламентарне изборе, је узалудни покушај косовских Албанаца да застраше српски народ.
И на овим изборима српски народ ће на све притиске одговорити још већом слогом, упорношћу и истрајношћу, сабрани око Српске листе.
Овом приликом подсећамо да је исто то косовско правосуђе и тужилаштво јавно признало да немају доказе против потпредседника Радоичића те да је услед недостатка доказа било немогуће расписати међународну потерницу.
Сада је више него јасно да за оптужбе и малтретирање Срба на Косову и Метохији нема потребе да косовске институције обезбеде доказе, довољно је да се неко нађе на тајним листама албанских тамних кругова и да се читав косовски систем подигне са циљем елиминације тог Србина.
Очигледно је да Приштини смета Српска листа која је брана антисрпским активностима на Косову и Метохији, па настоје да синхронизованим акцијама својих квази судова и изнајмљених Срба онемогуће нормалан живот наших грађана у нади да ће на овај начин смањити број грађана који ће подржати Српску листу и нашу политику која се координира са нашом државом Србијом.
Подсећамо креаторе антисрпске политике у Приштини да не потцењују српски народ и нашу спремност да свим демократским средствима бранимо право на живот и своја огњишта на Косову и Метохије – истиче се у саопштењу Српске листе.

Check Also

Опасна “излазна стратегија” Запада на Косову довела би до етничког чишћења Срба

С обзиром да институције на Косову не могу да обезбеде мир српском народу и неалбанцима, …