Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа: Јединство српског народа на Космету гарант останка и опстанка

Српска листа: Јединство српског народа на Космету гарант останка и опстанка

Српска листа организовала  је данас конференцију за новинаре како би, како је рекао председник Српске листе Горан Ракић, демантовала наводе СЛС-а да српско јединство и српска слога нису у интересу српског народа. На конференцији су и нови чланови Српске листе Мирослав Ристић и Младен Станковић образложили своје приступање СЛ-у и демантовали јучерашње наводе СЛС-а.

Према његовим речима, на предстојећим ванредним изборима нема места српском нејединству.

„Сви заједно, сложно и јединствено, можемо ићи даље и можемо се изборити за опстанак и останак српског народа на КиМ, уз своју државу и следећи политику председника Србије Александра Вучића“, рекао је Ракић.

Српкс листа поздравила је одлуку Мирослава Ристића, досадашњег директора и члана Председништва СЛС-а и Младена Станковића, ранијег председника Општинског одбора  Гњилане и члана Главног одбора СЛС-а да се прикључе Српској листи.

„Поздрављамо одлуку Ристића и Станковића да се прикључе Српској листи како би заједно на предстојећим ванредним изборима успели да покажемо да једино сложно, заједно и јединствено можемо да се изборимо за опстанак свог народа овде и за бољу и сигурнију будућност свих нас и наше деце“, нагласио је Ракић.

Он је подвукао да на Косову и Метохији нема месту поделама.

„Ово није политика нити посао, већ обавеза према нашим потомцима и нашим прецима“, нагласио је Ракић.

Бивши директор и члан Главног одбора СЛС-а, сада члан Српске листе Мирослав Ристић објаснио је присутнима да је одлуку о приступању Српској листи донео лично он без обзира на функције које је обављао у СЛС-у.

„Јесам био директор у СЛС-у иако они причају другачије. Прешао сам у Српску листу јер Срби на КиМ би требало да буду део једне заједнице, под једним барјаком и да следе политику председника Вучића“, рекао је Ристић и додао да очекује притиске од стране СЛС-а и наредних дана али да неће променити одлуку.

Младен Станковић, ранији председник Општинског одбора СЛС-а Гњилане и члан Главног одбора СЛС-а, потврдио је ранију функцију Ристића и образложио да је „због оваквих ситуација и самовоље дела руководства СЛС-а“ решио да уз Ристића и он приступи Српској листи.

“Овде сам ради истине, Ристић је мој досадашњи страначки колега и на састанцима ГО на које је редовно долазио ја сам га ословљавао са господине директоре, и већина присутних и знам да јесте изабран” рекао је Станковић и додао да не зна да ли је то било папиролошки дефинисано и да ако до тога није дошло, то није Ристићева кривица.

Додао је да нису они могли да иду у Централну изборну комисију и то проверавају, а да су овлашћења за то имале само једна или две особе у странци.

“Ја знам да је гласано. Из поштовања према њему истина је изузетно важна” рекао је Станковић.

Истакао је да је данас због, како наводи, самовоље једног дела руководства у Самосталној либералној странци , а због судбоносно важног тренутка за српски народ и опстанак , те да питање опстанка и повратка мора да буде у сагласности са званичним Београдом и никако другачије, сазвао седницу Општинског одбора који је једногласно подржао његов предлог да се искључе из странке и дају подршку кандидатима Српске листе на предстојећим парламентарним изборима.

Он је на конференцији за новинаре коју је сазвала Српска листа дао неопозиву оставку на све функције у СЛС-у као и на место саветника у покрајинском Министарству за просторно планирање и заштиту животне средине.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Потписан Меморандум о реализацији пројекта о покретању породичних бизниса

Председник општине Грачаница Срђан Поповић потписао је Меморандум са представницима фондације ПРЕДА која се бави …