Главна / Вести / Косово и Метохија / Старо Грацко: По трећи пут обијена амбуланта

Старо Грацко: По трећи пут обијена амбуланта

Здравствена амбуланта у Старом Грацку  по трећи пут непознате особе су  разбиле и нанеле материјалну штету.

Медицинска сестра Драгана Максимовић јутрос када је дошла на посао затекла је разбијену амбуланту.

„Дошла сам на посао и затекла поломљен прозор. Уплашила сам се да ли да уђем, једна врата су насилним путем разбијена и поред сам са колегиницом нашла секиру којој место није у просторијама амбуланте,да ли су нам оставили неку поруку  то не знамо ,али смо морали да почнемо да радимо. Све је било разбацано, ормари са лековима су разбијени, по поду  је био медицински материјал, а и новац од партиципације је украден, та фиока је била отворна. Одмах смо пријавиле косовској полицији, дошли су и узели отиске“, рекла је Максимовић.

Директор Дома здравља Доња Гуштерица др Небојша Миловановић рекао је за РТВ Грачаница да ова здравствена амбуланта пружа услуге  мештанима Старог Грацка.

„Овде живе и Албанци и Срби , здравствени радници пружају услуге свим пацијентима, који се обрате за помоћ. Није први пут да се ово дешава и то нас плаши. Већ неколико пута је била обијена, нестао је новац али и она секира која је пронађена у просторијама где јој није место. Да ли нам то шаљу неку поруку, то не знамо. Након овог обијања , мештани су забринути. Ја ћу лично и у сарадњи са грдоначелником општине Грачаница Срђаном Поповићем, да организујемо састанак са мештанима овог села да се амбуланта премести негде у центру села, где ће бити боље обезбеђена. Овде треба косовска полиција да појача своје присуство како би била осигурана безбедност за Србе који овде живе“.

Check Also

Селаковић: Ни око чега са тим људима не можете да се договорите

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас у Бриселу, након нове рунде дијалога, да …