Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ осуђује исписивање графита УЧК у Штрпцу

Канцеларија за КиМ осуђује исписивање графита УЧК у Штрпцу

Исписивање парола УЧК на прилазима Штрпцу не може се схватити другачије него као отворена претња Србима у најјужнијој енклави на Косову и Метохији, саопштила је данас Канцеларија за КиМ.

Најоштрије осуђујемо овај бестијални покушај да се Срби у Штрпцу застраше и позивамо надлежне у покрајини да реагују како би се сузбило шовинистичко дивљање на Косову и Метохији.

Остварују се наше слутње да ће предизборна кампања на Косову и Метохији бити такмичење у екстремизму и мржњи према Србима, и захтевамо од свих албанских политичких актера да не доводе у опасност српски народ зарад краткотрајних политичких циљева.

Да овде није реч о безопасном изгреду, већ о организованој акцији застрашивања, потврђује чињеница да је у околини Штрпца неколико саобраћајних знакова са називом места једновремено вандализовано и исписано паролама УЧК.

Срби у општини Штрпце су у прошлости тешко страдали од руку албанских екстремиста и свако евоцирање сећања на злочине које су над српским народом починили терористи ОВК може имати опасне и несагледиве последице.

Апелујемо на наше сународнике у општини Штрпце да не наседају на овакве или сличне провокације и да имају поверење у решеност и способност Србије да заштити своје грађане у било ком делу јужне покрајине.

Check Also

Пантовић: Жалио сам се Апелационом суду, Ђокић је осуђен на основу лажних изјава

Адвокат Љубомир Пантовић изјавио је за Kосово онлајн да је поднео жалбу Апелационом суду у …