Главна / Култура / Завршена школа филмске магије у Грачаници. Најбољим ученицима фондација др Данице Грујичић даривала књиге

Завршена школа филмске магије у Грачаници. Најбољим ученицима фондација др Данице Грујичић даривала књиге

Школа филмске магије која је по пети пут одржана у Грачаници ове године изазавала је велико интересовање младих. Преко осамдесеторо пријављених било је у прилици да током пет дана рада захваљујући предавачима, угледним и оствареним ствароацима сазнају како је бити редитељ, сниматељ, глумац, монтажер.

Научено су преточили у филм снимњен посебном техником кадра секвенце, што јебила и тема овогодишње школе филмске магије.

„Када заједно радите са оваквим професионалцима као што су били наши предавачи ове године и када радите са екипом која вама представља једну породицу, онда ништа није тешко и све можете савладати са лакоћом“, истакла је полазница школе Тамара Ристовић.

„Овде сам од прве године и ова школа је веома лепо искуство, као и дружење и са млађим и са старијим генерацијама“, казао је Живојин Андрејевић.

Свим полазницима који су показали интересовање и посебан таленат уручене су дипломе.

„За два дана смо одлучили да до октобра урадимо две представе, једну за млађе и једну за старије,  а то не бисмо могли да ова деца нису вансеријски даровита. Ја сам дуго у Београду, 15 година сам радио са децом и за шта ми тамо треба 4 сата овде ми треба један сат. Да ли је то тако од превелике жеље, концетрације, васпитања не знам, али овде су деца посебна“, истакао је предавач глуме Михајло Лаптошевић.

Школи филмске магије која окупља немали број младих и талентованих за филм и глуму у Дому културе придружено је и уручивање награда ученицима који су остварили успех на републичком такмичењу из историје. Поклон вредане публикације дар су фондације „Заједно за младе“ професорке Данице Грујичић, која помаже младе таленте на Косову и Метохији.

Check Also

Позоришту „Јанићије Поповић“ из Дома културе „Грачаница” највише награда на овогодишњем фестивалу „ Моравски Цветић“

Аматерско позориште „Јанићије Поповић“ Дома културе Грачаницa освојило је четири награде на четвртом Међународном фестивалу …