Главна / Вести / Косово и Метохија / Косовска полиција ухапсила, па пустила новинарку “Јединства”

Косовска полиција ухапсила, па пустила новинарку “Јединства”

Новинарку “Јединства” из Новог Брда Соњу Ивковић је око 15 часова ухапсила косовска полиција и пустила након више сати. Њен аутомобил је задржан.

Соња Ивковић је ухапшена путу Прековце-Ново Брдо, док је носила најновији број листа Србима у околним селима, саопштила је редакција Јединства

“Новинарку Ивковић је ухапсила косовска полиција као криминалца са лисицама на рукама и спровела у полицијску станицу у Гњилане. Након притварања и вишесатног задржавања, новинарка Соња Ивковић је пуштена, али јој је аутомобил задржан у косовској полицији”, каже се у саопштењу.

Редакција најоштрије осуђује хапшење и притварање и наводи да је Ивковићева 25 година новинарка листа Јединство и велики професионалац.

“Сумњамо да ово хапшење има политичку позадину и да је наша новинарка ухапшена искључиво због своје професије, односно изношења истине у својим текстовима о тешком животу Срба у Косовском Поморављу, и фалсификовању и отимању српске историје на Косову и Метохији”, истиче се у саопштењу.

Индикативно је то, како се наводи, шта су војници Кфора после текста Ивковићеве 19. августа о Новобрдској тврђави и Српском православном храму Свети Никола са насловом “Историју прекрајају, а територију отимају”, носили лист испред сеоске продавнице у селу Прековце и пропитивали мештане за новинарку, лист Јединство, као и то шта мисле о том тексту.

“Обраћамо се свим новинским удружењима и институцијама код нас и у свету, и позивамо их да осуде овај немио догађај који је директно уперен на претње и застрашивање новинарке Ивковић, и свих српских новинара и медија на Косову и Метохији који износе истину, а да се особе из косовске полиције који су хапсили, приводили и малтретирали нашу новинарку Ивковић позову на одговорност”, каже се у саопштењу редакције.

Подсећа се да Јединство ове године обележава 75. година постојања и истиче да су поносни на све своје новинаре који часно обављају свој посао у изузетно тешким околностима на Косову и Метохијии и којима је водиља искључиво истина.

Check Also

Куртијеви предлози неприхватљиви, јер Косово није држава

Дипломата Зоран Миливојевић изјавио је да ниједан од предлога које је данас током дијалога у …