Главна / Вести / Косово и Метохија / Уручено санитетско возило Клиничко болничком центру Приштина-Грачаница

Уручено санитетско возило Клиничко болничком центру Приштина-Грачаница

Заменик директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Душан Козарев, уручио је данас санитетско возило Клиничко болничком центру Приштина-Грачаница. Том приликом, Козарев је изјавио да ће држава Србија наставити континуирано да улаже и помаже свим институцијама на територији Kосова и Метохије.

“Један у низу потеза  Републике Србије и Канцеларије за Косово и Метохију, које смо урадили и урадићемо и надам се да ће допринети бољем и успешнијем раду запослених, а бржа услуга пацијентима је ова данашња донација санитетског возила КБЦ Приштина-Грачаница.  Олакшано нам је захтевом шта је све потребно, колико сам разумео ово није само санитетско возило већ и покретна амбуланта. Тек долази један веома леп и свечани и успешнији период за Клиничко болнички центар Приштина-Грачаница, конкретно мислим  на иницијатину председника Републике Србије Александра Вучића започето прошле јесени, највећег инвестиционог циклуса када је Косово и Метохија у питању последњих више деценија. Клиничко болнички центар Приштина-Грачаница треба да добије болницу по европским и светским стандардима јер се сви запослени у овој установи грчевито боре за здравље и животе људи на овим просторима”, рекао је Козарев.

Директор КБЦ Приштина-Грачаница проф.др Братислав Лазић рекао је да је ово још један начин којим Република Србија показује велику одговорност и жељу према Србима на Ким , а нарочито последњих седам година.

 

 

 

 

“Помоћ нашој установи у последњих седан година се јако интезивирала, где ми практично можемо стабилно да функционишемо без обзира на услове у којима радимо 20 година. Република Србија кроз Канцеларију за КиМ је препознала један горући проблем, а то је потреба за једним оваквим санитетским возилом. Прошле године смо добили од председника Србије Александра Вучића санитетско возило и ово сада  допуњује  наше здравствене потребе у пружању помоћи локалном становништву .Ово је једно врло савремено , јако добро опремљено возило које нама омогућава  да се наша установа приближи пацијентима , а са друге стране пацијенти који се налазе  у удаљеним деловима централно дела КиМ постају ближи нама. Најбитније је да је препознат кључни проблем као и пуно пута до сада , а надамо се и у будућности да ћемо ускоро добити болницу. Република Србија је кључни стуб нашег опстанка на КиМ, на нама је да  кроз заједништво и јединство  и велику везаност  за нашу земљу  дамо максимални допринос  нашем циљу ,а то је опстанак

нашег народа на овим просторима”, рекао је Лазић.

Check Also

Гујон: “Солидарност за Косово” покреће још четири нова пројекта у српским енклавама на КиМ

Директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и оснивач хуманитарне организације “Солидарност …