Главна / Вести / Косово и Метохија / Породице киднапованих и несталих на КиМ апелују на међународну заједницу да расветли судбине несталих

Породице киднапованих и несталих на КиМ апелују на међународну заједницу да расветли судбине несталих

На  међународни  дан несталих лица у Грачаници је одржан протестни скуп, на коме је присуствовао велики број чланова породица киднапованих и несталих Срба са КиМ.

На скупу су по ко зна који пут поновљени захтеви и апели међународној заједници и надлежним институцијама да учине све да се судбина несталих расветли.

Представница Удружења киднапованих и несталих у Грачаници Силвана Маринковић истака је да је крајње време да се нешто конкретно уради, јер је од ратних сукоба прошло већ 20 година.

“Апелујемо на међународну заједницу да употреби све информације које смо им дали, да их изваде из фијоке, да употребе информације које су они прикупили и да се померимо са мртве тачке, а не да смо још увек на почетку као 1999 године”, рекла је Маринковић.

Књижевник Ратко Поповић ракао је да се од настојања за правдом и истином не сме одустати.

“Настојања да се дође до правде су велика,  значајна и подстицајна и од овог чина никада не треба одустати”, казао је поповић.

Код чланова породица је све мање наде да су њихови нестали још увек живи, али нема мирења са нерасветљеним судбинама њихових најмилијих.

Мирјани  Стојановић родом из Крајишта 1999. године киднапован је отац  у Липљану.

“Мој отац је био бубрежни болесник и не верујем да је жив, али да макар знам где му је гроб па да му упалим свећу, каже Мирјана кроз сузе и објашњава да је њен отац био тих и миран човек и да никад ником зло није учинио.

Протестни скуп у центру Грачанице одржан је у организацији  локалне канцеларије Удружења киднапованих и несталих лица  на Косову и Метохији.

 

 

Check Also

Пантовић: Жалио сам се Апелационом суду, Ђокић је осуђен на основу лажних изјава

Адвокат Љубомир Пантовић изјавио је за Kосово онлајн да је поднео жалбу Апелационом суду у …