Главна / Култура / У Суботици отворена изложба „Видовдан 2019“ Дома културе Грачаница

У Суботици отворена изложба „Видовдан 2019“ Дома културе Грачаница

Синоћ је у склопу обележавања Дана града Суботице у вестибилу Градске куће отворена изложба „Видовдан 2019“ Дома културе Грачаница.

Изложбу је отворила Јасмина Стевановић, секретар Секретаријата за друштвене делатности Града Суботице. Отварајући изложбу, Јасмина Стевановић се захвалила се гостима из Грачанице и истакла да сарадња Града Суботице и Дома културе Грачаница траје већ пет година.

– Захваљујем се Дому културе Грачаница, јер нам сваке године за Дан града својим програмом, који на најлепши начин представља Косово и Метохију, подари део свог неба и свог колорита – нагласила је Стевановић.

На отварању изложбе је испред Дома културе Грачаница говорио Жарко Миленковић који се захвалио домаћинима на срдачној добродошлици и присутне упознао са радом видовданске ликовне колоније – „Косовскометохијски пејзаж, више или мање апстрактан, контуре споменичког и сакралног наслеђа, орнаментика, видљиви су на сликама с наше Колоније. Стога су оне, данас, дашак нашег старог југа, нашем лепом северу“ истакао је Миленковић.

Модератор на отварању изложбе био је Миле Тасић ликовни критичар.

Дом културе Грачаница ће се у склопу обележавања Дана града Суботице суботичкој публици представити и са секцијом фолклора КУД “Симонида” који ће свој наступ имати сутра у 17:50 на отвореној сцени на градском тргу.  

Изложбу су подржали Општина Грачаница и Скупштина града Приштине.

Check Also

Позоришту „Јанићије Поповић“ из Дома културе „Грачаница” највише награда на овогодишњем фестивалу „ Моравски Цветић“

Аматерско позориште „Јанићије Поповић“ Дома културе Грачаницa освојило је четири награде на четвртом Међународном фестивалу …