Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Бол породица не сме да буде талац нескладних политичких односа

Ђурић: Бол породица не сме да буде талац нескладних политичких односа

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић саопштио је да српски народ Међународни дан несталих лица обележава са највећом тугом и пијететом, јер се до данас не зна судбина још готово четири хиљаде наших сународника несталих у ратовима у бившој Југославији.

Скрећем пажњу међународне и домаће јавности да је након сукоба на Косову и Метохији нерасветљена судбина 1.653 људи, како Срба, тако и Албанаца, и припадника других народа, саопштио је Марко Ђурић.

“Утврђивање истине о томе шта им се догодило јесте обавеза читавог друштва, српског и албанског, јер без тога странице трагичне историје, обележене непријатељством, страдањима и патњама, неће моћи да буду затворене”, навео је Ђурић.

Истиче да бол породица несталих не сме да буде талац нерешених и нескладних политичких односа, као и да је искреније и боље ангажовање политичких елита на решавању овог проблема један од начина за изградњу поверења и будућих међунационалних односа на Косову и Метохији који ће бити засновани на сарадњи и пријатељству, а не на мржњи и неповерењу.

“Србија ће, без икакве задршке, наставити да чини све како би се судбина несталих, без обзира на националност, расветлила, а њиховим породицама омогућило да своје ближње ожале на достојанствен начин”, закључио је Ђурић.

Check Also

Куртијеви предлози неприхватљиви, јер Косово није држава

Дипломата Зоран Миливојевић изјавио је да ниједан од предлога које је данас током дијалога у …