Главна / Вести / Косово и Метохија / Отворен Светски рафтинг куп у Зубином Потоку

Отворен Светски рафтинг куп у Зубином Потоку

Светски рафтинг куп који организују Рафтинг савез Србије и општина Зубин Поток у сарадњи са Канцеларијом за КиМ, отворен је данас у Зубином Потоку.

„Данас је Зубин Поток центар спортског дешавања у Србији, јуче је то била Косовска Митровица због Наталије Савић, европске шампионке у кик боксу. То показује да је спортски дух који поседује српски народ на Косову и Метохији и таленат да превалази различите препреке и изазове оно што нас је одржало на овим просторима“, рекао је на отварању Петар Петковић, помоћник директора Канцеларије за КиМ.

Канцеларија за КиМ и Влада Србије чине све да разним пројектима омогуће бољи живот српском народу на Косову, додао је Петковић и напоменуо да ће, између осталог, кроз бројне инвестиционе пројекте помоћи спорт на КИМ.

Борис Пурјаков, председник Рафтинг савеза Србије и први потпредседник Светске рафтинг федерације рекао је за Косово Онлине да већ шест година за редом организују рафтинг такмичења, а ове године је други светски куп са 20 тимова.

Најбројнија је делагација Италије са четири тима, онда три тима из Бугарске и тим из Хрватске, навео је Пурјаков и похвалио се и ноћном рафтинг стазом.

„Зубин Поток има изузетне природне услове за одржавање Рафтинг купа, а чињеница да се овде одржава Светски рафтинг куп говори говори сама по себи. Поред спорта, важно је и развијање туризма у Зубином Потоку“, рекао је за Косово Онлине Срђан Вуловић, председник општине Зубин Поток.

Извор: Радио Косовска Митровица, Косово онлине

Check Also

Селаковић: Ни око чега са тим људима не можете да се договорите

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас у Бриселу, након нове рунде дијалога, да …