Главна / Вести / Косово и Метохија / Симић: Срби да буду јединствени, питање њихове будућности

Симић: Срби да буду јединствени, питање њихове будућности

Потпредседник Српске листе (СЛ) Игор Симић позвао је данас Србе на КиМ да масовно изађу на ванредне парламентарне изборе и гласају за СЛ јер је, како је нагласио, реч о изборима који ће одредити будућност српског народа на КИМ.

“Неопходно је да будемо јединствени, чврсти и јаки како стена, да верујемо СЛ, да будемо уз СЛ као један јер је СЛ везивно и нераскидиво ткиво са државом Србијом, са председником Вучићем и нашим народом у централној Србији”, рекао је Симић за ТВ Прва.

Навео је да се свакога дана показује огроман анимозитет и врше напади на српски народ, “како од стране албанских политичара у Приштини, тако и од стране изнајмљених Срба и противника СЛ”.

“Не сраме да се да кажу да је њихово једино заједничко на овим изборима да се боре против СЛ и да се боре против српског јединства. Зато је веома важно да српски народ масовно изађе на ове изборе, искористи своје право гласа и пошаље јасан одговор коме заиста верују и ко се заиста борио у претходном периоду за њихова права и интересе на КиМ”, поручио је Симић.

Он је изразио очекивање да на овим изборима неће бити одузето право Србима који су пре 20 година и након Мартовског погрома били протерани са КиМ.

Симић је, такође, поздравио позив амбасадора Квинте да се на предстојећим изборима не кандидују и не номинују кандидати за посланике који имају криминалну прошлост.

“С тим ће се пре свега суочити албанске политилке партије, али и партије које су против СЛ јер је већ извесно да ће на њиховој листи кандидата бити не само људи који имају корумпирану и криминалну прошлост већ и људи који имају добар затворски стаж. То говори ко су противници српског народа и ко су борци против српског јединства на КиМ”, поручио је Симић.

Он је нагласио да је Српска листа држави пројекат и једина политичка снага, која се у претходних неколико година борила за интересе своје државе и интересе свог народа на овим просторима.

“СЛ је делила судбину својег народа, инсистирали смо и борили смо се у скупштини у Приштини за свој народ, заједно са својом државом, пратећи политику председника Вучића, за своју слободу, права и интересе нашег народа и његовог опстанка”, рекао је Симић.

СЛ, како је навео, “нема лажна обећања”.

“Иза нас су велика дела, напоран и мукотрпан рад. Након ових ванредних парламентарних избора тек нас очекује велики посао”, закључио је Симић.

Извор: Танјуг, Tв Мост

Check Also

Селаковић: Ни око чега са тим људима не можете да се договорите

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас у Бриселу, након нове рунде дијалога, да …