Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић, Ракић и Караџић положили камен темељац за изградњу 36 станова у Грачаници

Поповић, Ракић и Караџић положили камен темељац за изградњу 36 станова у Грачаници

Председник општине Грачаница Срђан Поповић, председник Српске листе Горан Ракић и председник Привременог органа СГ Приштина Љубинко Караџић, положили су камен темељац за изградњу 36 станова, намењених социјално угроженим породицама са територије општине Грачаница.

Полагању камена темељца у Грачаници, присуствовали су и потпредседник Српске листе Игор Симић и начелница Школске управе Јасмина Дедић.

Председник општине Грачаница и члан председништва Српске листе Срђан Поповић,  рекао је да је данас посебан дан за Општину Грачаница.

“Поносан сам што смо данас положили камен темељац за нову зграду, где ће у наредном периоду бити збринуто 36 породица. До сада смо  поделили 52. стана, саградили тридесетак кућа и нећемо стати на томе, него ћемо ужурбано урбанизовати нашу општину. Циљ нам је да све породице, које немају кров над главом, обезбедимо и утемељимо их на овом простору, јер је то и основни циљ Српске листе, да наше становништво остане и опстане овде”, казао је Поповић.

Након полагања камена темељца за нову зграду у Грачаници, председник Српске листе Горан Ракић рекао је да је сигуран да је ово и почетак изградње једне нове Грачанице.

“Пре десетак дана долазили смо овде да положимо камен темнељац за две куће, а ево данас почиње изградња још 36 стамбених јединица, што ће значити многим младим људима који ће моћи да овде опстану и проширују своје породице”, рекао је Ракић.

Ракић је истакао да “само јединствено, сложно и заједно, уз помоћ наше државе Србије и председника Александра Вучића, можемо и морамо изнаћи могућност да помажемо свим општинама са већинским српским становништвом и опстанку нашег народа овде “.

Због самих урбанистичких услова, које налаже специјално заштићена зона у близини манастира Грачаница,  зграда ће се градити у три етажа, приземље и два спрата, а када се квадратуре тиче у њој ће бити гарсоњера, једнособних и  двособнх станова.

Директор Одељења за урбанизам при општини Грачаница Дејан Јовановић, каже да ће право за добијање станова имати породице које су на социјалноој карти становања, а сви они који нису до сада аплицирали, то могу учинити почетком наредне године.

Планови су да зграда буде завршена до нове године, а станови ће, према речима Јовановића, бити усељиви на пролеће наредне године.

Вредност овог пројекта 489.535 евра, од чега 280.000 евра финансира Министарство локалне самоуправе, а остатак Општина Грачаница, која је експропријацијом две парцеле у протеклој години обезбедила  изградњу ове зграде, као и још једне примарне саобраћајнице којља је предвиђена новим урбанистичким планом.

 

 

 

 

Check Also

Селаковић: Ни око чега са тим људима не можете да се договорите

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас у Бриселу, након нове рунде дијалога, да …