Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Приштина тражи људе да “глуме” Србе

Ђурић: Приштина тражи људе да “глуме” Србе

Српска листа је државни пројекат и ужива нашу снажну подршку, рекао је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић. Континуирани напади на Србе последица су “екстремистичке и шовинистичке климе” у којој се, како каже, сепаратистички лидеру у Приштини надмећу у томе ко ће да заузме тврди став према Србима на КиМ.

Марко Ђурић је рекао да Приштина упорно тражи Србе којe би, каже, ангажовала за новац да би заузели места која су резервисане за праве представнике Срба у приштинским институцијама.

“Приштина би онда правећи један политички циркус и представу изабрала владу у којој ће неки људи да глуме да су представници Срба, а у ствари су на платном списку Тачија, Харадинаја, Весељија, Аљбина Куртија и свих других који тамо, или већ владају, или планирају да владају у будућности”, рекао је Ђурић новинарима.

Ђурић је оценио да Срби на КиМ “знају шта им је чинити”.

“Они одлично познају своје комшије, знају ко ради за кога, знају ко ради за државу Србију и тако треба и да се понашају 6.октобра”, рекао је Ђурић.

“Напади на Србе последица екстрмистичке климе”

Директор Канцеларије за КиМ изјавио је да су континуирани напади на Србе последица “екстремистичке и шовинистичке климе” у којој се, како каже, сепаратистички лидеру у Приштини надмећу у томе ко ће да заузме тврди став према Србима на КиМ.

Како каже, лицемерно је да Приштина пред странцима рони “крокодилске сузе” и говори о мултиетничности и жељи за суживотом, а да онда настављају да воде политику притиска на Србе.

Према његовим речима, полтика Приштине је да заузме преостале српске средине и прошири свој суверенитет на целој територији КиМ.

“Сматрам да међународна заједница која има војнике и плаћене чиновнике треба да почне да ради свој посао и да оне који су изболи младића од 17 година на мосту на Ибру приведе правди”, рекао је Ђурић новинарима и додао да почионци представљају опасност по јавну безбедност и да треба да буду склоњени иза решетака у складу са прописима.

Како је рекао, ако ту обавезу не могу да спроведу локалне структуре, онда су ту међународне структуре које имају обавезу да тако нешто учине.

Check Also

Светом литургијом обележена слава манастира Девине Воде

Светом архијерејском литургијом, данас је у манастиру Девине Воде обележена храмовна слава – празник иконе …