Главна / Култура / Ђорђевић: Очекујемо још једну успешну годину у Музичкој школи „Стеван Мокрањац“

Ђорђевић: Очекујемо још једну успешну годину у Музичкој школи „Стеван Мокрањац“

Нова школска година почела је и у Музичкој школи „Стеван Мокрањац“ у Лапљем Селу. Основну музичку школу ове године уписало је 35 ученика, а средњу осморо, тако да сада има укупно 25 ученика, истакао је гостујући у Јутарњем програму Немања Ђорђевић, професор у овој школи.

„Ми имамо квоту од осморо ученика по години када је средња музичка школа у питању и ниједан ученик преко те квоте не може да упише ову школу. Организујемо пријемни испит и средњу музичку школу упише сваке године осморо најбољих на том испиту. Ми бисмо волели да средњу музичку школу код нас могу да упишу сви који то воле, али ограничени смо тим бројем“, казао је Ђорђевић.

Он је истакао да су ученици веома талентовани и вредни, што показују и бројне награде на домаћим и међународним такмичењима.

„Наши ученици су и прошле године освојили много награда на фестивалима и такмичењима, надам се да ће нам и ова година бити тако успешна. Припреме за учешће почну одмах с почетка године, тако да се већ радујемо многобројним  фестивалима“, рекао је Ђорђевић и додао да сва такмичења посећују без проблема захваљујући општини Грачаница, која увек пружи финансијску подршку за путовања.

Ученици и професори Музичке школе „Стеван Мокрањац“ неколико пута годишње организују концерте, на којима публици представе оно што су научили.

Check Also

Позоришту „Јанићије Поповић“ из Дома културе „Грачаница” највише награда на овогодишњем фестивалу „ Моравски Цветић“

Аматерско позориште „Јанићије Поповић“ Дома културе Грачаницa освојило је четири награде на четвртом Међународном фестивалу …