Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Тражићемо заједнички именитељ и са САД и са Албанцима

Вучић: Тражићемо заједнички именитељ и са САД и са Албанцима

Председник Србије Алесандар Вучић рекао је данас да ће се, без обзира на одлазак Џона Болтона са функције, наставити разговори са америчком администрацијом како би се нашао неки заједнички именитељ и са њима и са Албанцима и обезбедио трајни мир.

На питање како коментарише то што је Џон Болтон морао да напусти своју функцију, а ради се о човеку који је заговарао, колико-толико, разговоре о разграничену и подели Косова, Вучић наводи да са њим није имао прилике да се састане, већ да су разговарали телефоном.

“Нама Србима се допадао његов став о Косову и зато не разумем толику срећу и сладостраст код неких који су одушевљени тиме што он више није саветник за националну безбедност”, рекао је Вучић новинарима у Прањанима.

Како је навео, састао се са америчким државним секретаром Мајком Помпеом и Метјуом Палмером, представником Стејт департмента за Западни Балкан.

“Они су директни представници америчког председника Трампа и Стејт департмента. Наставићемо те разговоре, реч је о одговорним и озбиљним људима са којима није лако разговарати, ни преговарати. Али, што би наш посао био лак, да је лак онда би се људи утркивали сваки дан а овако се тркају сваких пет година”, рекао је он.

“Тражићемо неки заједнички именитељ и са Албанцима и са Американцима како бисмо обезбедили трајни мир уколико буде могуће”, закључио је Вучић.

Извор: Танјуг

Check Also

ККиМ: Османи или не жели дијалог, или не схвата концепт мирољубиве политике

Контрадикторност и апсурд су постали омиљене реторичке фигуре политичара у Приштини, који из дана у …