Главна / Вести / Косово и Метохија / Веселиновић: Неће доћи до промена услова за гласање

Веселиновић: Неће доћи до промена услова за гласање

Српски представник ЦИК-а у Приштини Стеван Веселиновић, напустио је последњу седницу  комисије, на којој је донета одлука да се на предстојећим парламентарним изборима који ће се одржати 06. октобра може гласати само са косовским документима.

За РТВ Грачаница Веселиновић је данас рекао да не верује да ће доћи до промене такве одлуке.

“Напустио сам седницу на тачки дневног реда на којој је ЦИК предложио да се донесе административно упуство где се за једина прихватљива документа сматрају документа која су издата на Косову. Сматрао сам да се тиме крши закон, и зато више нисам хтео да учествујем у раду, а рећи ћу и то да сам на тој седници једино ја био против такве одлуке. Оваква одлука никада није постојала у смислу како је донета сада. Доношено је административно упуство где се приписивао извод из закона који јасно каже која су документа прихватљива и где се једино тражило да документ који је издат на Косову буде косовска возачка дозвола. Сваки други документ који је био важећи је сматран валидним и средством идентификације и са тим документом се могло гласати. Ова одлука ће сигурно остати на снази, јер су две инстанце које су одбиле жалбе Српске листе, а последица тога је да грађани који немају таква документа неће имати могућности да гласају и некада буду бирани”, рекао је Веселиновић.

Врховни суд у Приштини одбио је жалбу коју је поднела Српска Листа на одлуку ЦИК-а, да се на ванредним парламентарним изборима који ће се одржати 6.октобра може гласати само уз косовска документа.

Check Also

Манифестација “Дани јоргована” у недељу у Брњаку

Под покровитељством Канцеларије за КиМ и Општине Зубин Поток, Дом културе Стари Колашин  организује традиционалну …