Главна / Вести / Косово и Метохија / Представници СЛ позвали су мештане у општини Партеш на јединство

Представници СЛ позвали су мештане у општини Партеш на јединство

Представници Српске листе позвали су мештане у општини Партеш на јединство и да се окупе око барјака Српске листе на ванредним парламентарним изборима на Kосову 6. октобра.

Председник Српксе листе Горан Ракић изјавио је у Партешу да је приоритет Српске листе у наредном периоду отварање нових радних места за Србе на Kосову.

“И поред тог инвестиционог улагања, Влада Републике Србије је одобрила отварање нових радних места за запошлајавање наших људи који живе на овим просторима, а то је оно што нам је преко потребно, јер без сигурних прихода не можемо имати неку сигурност и бољу будућност“, поручио је Ракић.

Ракић каже да ће се отварању нових радних места приступити на другачији начин.

„Сада ћемо тачно да мапирамо са Националном службом за запошљавање, а у ставри и ви ћете нам помоћи да тражимо буквално та места која су преко потребна на овим просторима. Ви ћете бити директни учесници тако да ћете помоћи и градоначелнику и нама и олакшати да упутимо захтев Београду и тражимо оно што нам треба“, изјавио је Ракић.

Потпредседник Владе Kосова у оставци и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић, позвао је Србе на јединство и најавио да ће Српска листа уз помоћ државе Србије радити на приоритетним инфраструктурним пројектима у српским срединама и као пример навео изградњу будућу амбуланту у Партешу.

“Данас смо овде испред овог здравственог центра и били смо у прилици да видимо да овај објекат захтева минимум реновирање, али оно што је вест и што желим са вама да поделим јесте да смо договорили да изградимо нови објекат, тако да ће Партеш да добити нову амбуланту и самим тим боље услове за лечење”, рекао је Јевтић.

Јевтић истиче да је најважнија порука коју жели да пренесе та да је Србима потребно јединство.

“Јединство је наше највеће и најјаче оружје и наша снага у борби која нас очекује и која није њимало лака. Јединство које нам је потребно да и нашој држави Србији обезбедимо позицију и председнику Вучичћу и за све оне који ће бити у прилици да преговарају, а њих чека нимало лак посао. Дакле да њихову позицију ојачамо нашим јединством. Што смо јединственији то ће решење за нас који живимо на KиМ бити боље. Зато вас позивам да у разговору са својим комшијама и рођацима, пренесете ту поруку. Ово је тренутак када сви треба да се окупимо око једног барјака, а то је барјак Српсаке листе”, поручио је Јевтић.

Потпредседник Српске листе Игор Симић изразио је задовољство због оствареног јединства српског народа и поручио да су размирице и поделе остале у поршлости.

“Дарга браћо и сестре доста вас добро знам и хвала вам што смо данас сви овде заједно, а да су неке размирицие и поделе остале у прошлости далеко иза нас. Јер сви они који би волели да нас баце на колена онако како Срби на KиМ никада нису пали, они би волели да нас виде разједињене и слабе. Зато вам хвала што сте све поделе оставили по страни”, рекао је Симић.

“Захваљујем се представницима Српске листе што су данас са нама да чују наше проблеме и да у сарадњи са Владом Републике Србије и председником Александром Вучићем решимо бар неки од наших проблема како би омогућили лакши живот наших грађана у општини, али и свих Срба на Kосову”, рекао је градоначелник Партеша Драган Петковић.

Пре скупа у Партешу висока делегација Српске листе посетила је домаћинство Зорана Симића из Пасјана, који са породицом живи у тешким условим и обећали му изградњу нове куће.

“Много значи, олакшће нам живот много, ја сам болестан и дете ми је сада болесно”, рекао је Симич у чијој породици живи шест чланова.

После скупа у Партешу којем је присуствовало више стотина Срба из Kосовског Поморавља, делегација Српске листе наставила је постеу општини Ново Брдо.

Извор:РТВ Пулс

Check Also

Дрецун: Приштина обесмислила дијалог

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да је Приштина последњим једностраним …