Главна / Друштво / Опремљен вртић у Угљару. Сви услови за срећно детињство

Опремљен вртић у Угљару. Сви услови за срећно детињство

Предшколска установа “Наша радост” изграђена је средствима општине Грачаница. У поменутој установи, површине од око 400 метара квадратних данас бораве деца овог села у условима примереним 21.веку.

Опремање установе помогао је град Суботица, чији је градоначелник Богдан Лабан са својим сарадницима обишао вртић у пратњи председника општине Грачаница Срђана Поповића, заменика директора Канцеларије за КиМ Дамјана Јовића, председника Привременог органа општине Грачаница Љубинка Караџића.

Директор ПУ “Наша радост” Љиљана Мартиновић, захвалила је општини Грачаница на изградњи објекта и градоначелнику Суботице на опремању установе, у којој данас родитељи потпуно безбрижно могу остављати своју децу.

“Хвала вам што сте препознали потребу да се у овом месту изгради оваква установа, јер смо 20 година радили у неадекватним условима у приватној кући. Деца ће сасвим сигурно имати сада све неопходне услове, а родитељи неће бринути. Надам се даће нови услови учинити да број деце у наредном периоду буде већи”, поручила је Мартиновић.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић истакао је да су изградњом овог вртића мештани Угљара добили много јер њихова деца могу сада да одрастају на правилан начин и у добрим условима.

„Драго ми је и што су васпитачи добили адекватан простор да образују и чувају ову децу да их негују. Желим да одам и велику захвалност градоначелнику Суботице господину Лабану који је донацијом опремио ово обданиште. Сарадња између наше најсеверније општине и општине Грачаница се наставља и могу да гарантујем да ће та сарадња из године у годину бити све јача и јача“, казао је Поповић.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан рекао је да са сарадња између две, како је казао, братске општине наставља.

„ Није случајно али јесте симболика да и ПУ у Суботици носи назив „Наша радост“. Радујем се што смо данас пустили у рад нови објекат. Радимо на заједништву које је преко потребно српском народу вама овде највише али и ми смо увек ту да вам будемо подршка не само на речима него и на делима. Сигуран сам да председник општине Грачаница Срђан Поповић зна какву подршку има из целе Србије и руководства Србије. Наставимо да радимо на саборности и јединству“, казао је Лабан.

Весела, раздрагана деца дочекала су своје госте и у њихову част припремила богат културно-забавни програм.

Check Also

Преминуо Игор Старовић, фронтмен групе “Дивљи кестен”

Фронтмен поп групе “Дивљи кестен” Игор Старовић преминуо је данас, после краће болести, у 56. …