Главна / Вести / Косово и Метохија / Медицински материјал и лекови амбланти у Липљану

Медицински материјал и лекови амбланти у Липљану

Амбулани у Липљану, која ради у саставу Дома здравља у Доњој Гуштерици, данас су допремљени неопходни медикаменти и медицински материјал. Лекови, инфузини раствори, потрошни медицински материјал и базична апаратура, стигли су у пратњи председника општине Грачаница Срђана Поповића и заменика директора Канцеларије за КиМ Дамјана Јовића, председника Привремених органа општине Приштина и Липљан Љубинка Караџића и Златка Лазића.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић истакао је да је обавеза локална самоуправа да брине о здравственом систему.

„Амбуланта ради у специфичним условима и обавеза је свих нас да ова здравствена установа буде добро опремљена. Уверили смо се да овде влада добра атмосфера и то је оно што нас посебно радује, да у оваквим условима имамо добар колектив који је увек спреман да изађе у сусрет сваком становнику“, казао је Поповић.

Заменик директора Канцеларије за КиМ Дамјан Јовић истакао је да је данас обишао људе у Липљану и медицинске раднике који не лече само српски народ, већ и комшије албанце.

„Драго ми је да сам затекао сложан колектив, којем ништа није тешко. У таквим условима је задовољство помагати. Натавићемо да помажемо здравствени систем и као што сам већ рекао, најважнији објекат који ће Србија градити је нова болница у Грачаници. Капитално помагаћемо институције и домове здравља широм Косова, тамо где наши људи живе, како би им обезбедили, у околноситма које нису баш лаке, најбоље могуће услове да живе и раде, али и лече“, казао је Јовић.

Запослено медицинско особље у амбуланти у Липљану истакло је за РТВ Грачаница да је допремљена количина лекова и медицинског материјала довољна за неколико месеци и захвалила гостима на посети и константној пажњи коју пружају, као и помоћи без које би амбуланта отежано функционисала.

Check Also

Високи Дечани: Улога Кфора у заштити манастира је кључна

Представници Европа Ностра, пан-европске федерације за културно наслеђе, са седиштима у Хагу и Бриселу посетили …