Главна / Вести / Косово и Метохија / Директор Канцеларије за КиМ честитао председнику општине Грачаница Дан општине

Директор Канцеларије за КиМ честитао председнику општине Грачаница Дан општине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић упутио је честитку председнику општине Грачаница Срђану Поповићу поводом Дана општине.

У име Канцеларије за КиМ и своје име, вама и свим житељима Грачанице честитам Дан општине и велики православни празник Малу Госпојину, наводи Ђурић у честитки.

„Грачаница, урбано, културнo, духовно и привредно средиште на централном делу Косова и Метохије, посвећено чува своје вишевековно трајање, саткано на темељима своје непролазне историјске славе.

У новијој историји, Грачаница са својим економским потенцијалима и богатом културном баштином, представља замајац општег развоја српских средина на КиМ. Локалне власти и Влада Републике Србије, заједно, домаћинским деловањем и сарадњом, креирају и стварају услове за даљи напредак ваше општине и покрајине у целини. Истрајност у опредељењу да интезивно развијемо нашу јужну покрајину је истински  интерес свих Срба, ма где они живели и ми ћемо остати чврсто посвећени том циљу“, истиче се у честитки директора Канцеларије за КиМ.

Он је нагласио да мудром и одговорном политиком, морамо допринети стварању услова за заједнички живот Срба и Албанаца на Косову и Метохији, јер је то једини залог мираи просперитета у сваком смислу.

„И зато, будимо увек поносни на своју историју и вековну укорењеност на овим просторима, али пре свега окренути европској будућности и стварању услова за квалитетнији и достојанственији живот наших људи на КиМ.

Желим вам, да чувајући свој национални понос и идентитет, као и до сада, будете отворена средина у којој ће са добродошлицом бити дочекани сви људи добре воље и добрих намера. Срећан вам Дан општине!“, каже се у честитки директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића упућене председнику општине Грачаница Срану Поповићу поводом Дана општине.

 

Check Also

Дрецун: Приштина обесмислила дијалог

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да је Приштина последњим једностраним …