Главна / Вести / Косово и Метохија / Обележена црквена слава у општини Обилић у присуству Петра Петковића, помоћника директора Канцеларије за КиМ

Обележена црквена слава у општини Обилић у присуству Петра Петковића, помоћника директора Канцеларије за КиМ

Поводом великог хришћанског празника, Рођења Пресвете Богородице, у народу познатијем као Мала Госпојина, вековне славе Обилића, у цркви у овом градићу одржана је свечана литургија коју је служио месни парох Александар Нашпалић.

Обележавању црквене славе Обилића поред стотинак Обилићана и житеља околних српских села, присуствовао је и Петар Петковић, помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију.

– Ово је храбар народ који је издржао много тога, па ће издржати и тренутке који су и сада тешки. Борићемо се као што смо се до сада борили, посебно председник Александар Вучић и цео преговарачки тим на челу са Марком Ђурићем да се формира још једна општина Прилужје-Племетина, која би омогућила да том општином пре свега руководе Срби, где би колико толико ситуација била другачија и боља. Да би наставили да се боримо за наш народ овде, да би средства која смо определили за општину Обилић, да наш народ у српским срединама, иако имамо опредељена средства за школу у Бабином Мосту и за вртиће, али да бисмо се и даље борили, да би се борили за нову општину, да би се борили за бољи живот нашег народа овде у општини Обилић, на централном Косову, од пресудне важности је да на изборима који су 6. октобра победи Српска листа. Српска листа је гарант очувања свих државних институција Србије овде, плата запослених. Победа Српске листе јесте гаранција очувања везе Београда са Српском листом и нашим народом овде. Победа Српске листе јесте гарант да ће се Српска листа борити за интерес српског народа овде на Косову и Метохији. Да не дозволимо да нам Приштина подметне кукавичје јаје и да заправо неки који су појединци и који не представљају нити народ српски, нити имају везе са званичним Београдом, пре свега прођу на овим изборима и на тај начин остварују интересе Приштине, а не интересе српског народа и Београда – рекао је Петар Петковић.

– Двадесетак година ми се окупљамо овде да прославимо славу у нади да ћемо се једног дана окупити и не да долазимо аутобусима овде, него да из ових станова изађу људи  и дођу у храм овде. Велика је срећа данас и радост да смо се окупили у овом броју – рекао је свештеник Нашпалић обраћајући се окупљенима.

Након богослужења, свечаност је настављена у црквеној порти где су се окупљени Срби из Обилића са тугом присећали живота у Обилићу док их нису протерали албански екстремисти.

 

 

 

Check Also

Петковић: Kвинта да уложи енергију у формирање ЗСО, а не да убеђује Србе да пристану на живот у лажној држави

Директор Kанцеларија зе KиМ Петар Петковић је рекао да је данас прилика да још једном …