Главна / Друштво / За Дан општине Грачаница поклони новорођеним бебама

За Дан општине Грачаница поклони новорођеним бебама

Поводом Дана општине Грачаница, Мале Госпојине, општина Грачаница припремила је поклоне за наше најмлађе становнике, новорођене бебе. Први човек општине Грачаница, Срђан Поповић посетио је гинеколошко-акушарску клинику у Грачаници, где је за пет беба њиховим мамама предао поклоне.

“Данас је слава наше општине, и поред свих манифестација и програма које смо имали у оквиру обележавања Дана општине Грачаница ово је сада заиста најлепши догађај. Ово је порука да ми имамо будућност на овим просторима. За три дана колико прослављамо празник родило се чак пет беба. Свака рођена беба за нашу општину је велика победа инадам се да ћемо у будућности наставити овако, и да ћемо колико будемо имали новорођених беба толико бити и сигурни у наш опстанак и останак на овим просторима”, поручио је Поповић.

Доктор гинеколог Ратко Перенић, задовољан радом клинике, а пре свега бројем новорођене деце истиче да коначно наша општина има тренд повећања наталитета.

“Ова година је берићетна. Коначно имамо тренд повећања порођаја, већи је број порођаја него претходне године, за ова три дана је рођено пет беба и надам се да ћемо наставити оваквим темпом свој посао”, рекао је Перенић за РТВ Грачаница.

У посети са градоначелником Грачанице био је и председник општине Беране Драгослав Шћекић.

“Користим прилику да грађанима Грачанице честитам овај јако значајан датум, да им пожелим сваку срећу. Мени је данас указана велика част да обиђемо породилиште јер има ли заиста већег поклона за град него кад добије бебе, јер то је од Бога дар, тако да могу само да пожелим да буде што више оваквих поклона”, истакао је Шћекић.

По броју новорођене деце гинеколошко-акушарској клиници у Грачаници могле би да позавиде далеко веће здравствене установе у великим градским центрима.

 

 

Check Also

Епархија рашко-призренска: Кршење права СПЦ, косовске власти поново забраниле литургију у храму Христа Спаса у Приштини

Епархија рашко-призренска саопштила је да су косовске власти другу годину заредом забраниле верски обред у …