Главна / Вести / Косово и Метохија / Отворен реновирани Дом културе у Лапљем селу

Отворен реновирани Дом културе у Лапљем селу

У Лапљем селу отворен је реновирани Дом културе.Председник општине Грачаница Срђан Поповић, рекао је да ова установа културе успешно реновирана средствима локалног буџета.

„Успели смо да завршимо шест стамбених зграда, фискултурну салу за школу, а највећи пројекат који ће овде бити реализован је Средњошколски центар, сада са задовољством могу да кажем да је Лапље Село једно велико градилиште. Овај Дом културе  ће мештанима много значити, то сам увидео у разговору са њима. Надам се да ће овде организовати велики број манифестација, те да ће заживети на прави начин“, казао је Поповић.

Срђан Поповић је  председнику Србије Александру Вучићу упутио позив да још једном посети Лапље Село и да разговара са грађанима.

“Посебно ми је драго што данас са овог места могу да позовем  понов председника Србије Александра Вучића да поново дође у реновирани Дому културе, као јануара 2018. године  када је разговарао са Србима са Косова”, рекао је Попоовић.

Директор за урбанизам и заштиту животне средине општине Грачаница Дејан Јовановић казао је да је кроз две фазе извршена  реконструкција објекта и изграђен анекс. Зграда је површине 470 квадратних метара, а кроз две фазе реконструкције утрошено је 125.000 евра из локалног буџета.

„Имамо салу са новим подом, изградили смо котларницу и увели парно грејање. Нови је плафон, осветљење, столарија, фасада, као и тоалети. Урадили смо партерно оређење и ограду“, казао је Јовановић.

Check Also

Канцеларија за КиМ: Наставићемо да трагамо за отмичарима и да инсистирамо  на њиховом кажњавању

Отмица рудара Жарка Спасића, која се догодила на данашњи дан 1998. године, означила је почетак …