Главна / Вести / Косово и Метохија / Конвенција Српске Листе у Зубином Потоку: Победићемо јер је истина на нашој страни

Конвенција Српске Листе у Зубином Потоку: Победићемо јер је истина на нашој страни

У Зубином Потоку, одржана је предизборна конвенција Српске листе, пред превремене парламентарне изборе на Kосову, заказане за 6. октобар.

И са овог скупа, послата је порука јединства, као предуслова опстанка српског народа на Kосову и Метохији.

Председник Српске листе Горан Ракић поручио је да је Kолашин завичај храбрих људи, који су толико пута показали да знају да бране свој опстанак.

“Ми смо много тога учили и научили од вас. Заједно смо стали под једна барјак а то је барјак државе Србије и ми немамо резервну државу као неки други” рекао је Ракић и позвао гласаче да у недељу њихов избор буде Српска листа.

„На вас овде на Газиводама, гледамо као на брану одбране онога што је наш интерес. А наш интерес јесте да нас Срба овде на простору Kосова и Метохије, у будућности буде што више. Наш интерес је јединство Срба на KиМ без обзира на то да ли они живе северно или јужно од реке Ибар. Данас, овде, у Зубином Потоку смо заједно и једно, и уз подршку наше државе Србије, желимо да 6. октобра јасно поручимо онима који би да нас деле, да им то неће успети. 6. октобра није обичлан дан. 6. октобар је дан у коме треба сви сложно, референдумски да изађемо и дамо одговор на питање: Да ли желимо да останемо или да одемо, да ли желимо да нас буде више или мање, да ли желимо наше интересе или не. Одговор на сва та питања је број 135“ поручио је потпредседник Српске листе Далибор Јевтић.

Он је истакао да се напади и забране које се односе на Српску листу, ових дана појачавају и поручио да нико неће успети да осујети јасну намеру народа да издржи и да остане на својим огњиштима.

„Врло је важно да свих десет мандата у Скупштини Kосова припадну Српској листи јер ћемо једино тако одбранити и државни и национални интерес“ поручио је Јевтић.

Градоначелник Зубиног Потока Срђан Вуловић рекао је да се српски народ и данас окупио да покаже јединство и слогу у намери да овде остане.

„Масовним изласком, у недељу 6. октобра показаћемо и Приштини и међународној заједници да је српски народ несаломив зато што брани правду, зато што брани истину, зато што брани свој опстанака на овим просторима“ рекао је Вуловић и додао да је искушења кроз историју било много, али да су Kолашинци увек показивали озбиљност и снагу када је требало бранити своје огњиште.

„Победићемо ми поново 6. октобра. Српска листа нас је уједнилиа. Српска листа је наслоњена на државу Србију и могу слободно рећи да је то државни пројекат“ истакао је Вуловић и напоменуо да је најбољи доказ решености државе Србије да истраје у борби за овај народ – велики инвестициони циклус који траје и који, како је рекао нема краја.

„Победићемо зато што је истина на нашој страни“ поручио је Вуловић.

Др Радомир Јанковић, угледни Kолашинац поручио је, како је рекао, као човек из народа, да 6. октобра сви Kолашинци треба да изађу на изборе и заокруже број испредСрпске листе.

„Српска листа је једини гарант опстанка српског народа на KиМ. Све друго је фарса. Српску воде умни људи, прегаоци, проверени људи који се боре за опстанак народа. Ово је продукт наше мајке Србије која је стала иза нас“ рекао је Јанковић.

Данашњој конвенцији у Зубином Потоку, претходили су скупови у Лепосавићу, Грачаници и Звечану.

Извор: Радио Kосовска Митровица

Check Also

У ЕУ и САД веома незадовољни што Курти упорно одбија да обнови дијалог с Београдом

  Званичници у институцијама ЕУ и земље чланице Уније снажно захтевају од власти Косова да …