Главна / Вести / Косово и Метохија / Пасјане: Отворено Интерно одељење Здравственог центра Гњилане

Пасјане: Отворено Интерно одељење Здравственог центра Гњилане

Помоћник директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Слађана Марковић отворила је данас Интерно одељење Здравственог центра Гњилане у болници у Пасјану.

Ново Интерно одељење Здравственог центра опремљено је савременом и функционалном опремом са двадесет лежаја. Већ од првог дана октобра почеће са радом.Средства за нове здравствене капацитете пацијентима у Kосовском Поморављу обезбедила је Влада Републике Србије .

Помоћник директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Слађана Марковић најавила је и нове инвестиције у подизање квалитета здравствених услуга.

„Опремићемо ускоро и нову рендген салу. Део опреме је већ стигао и ултразвучни апарат“, рекла је Марковић и најавила да ће за врло кратко време у Пасјане стићи и ново санитетско возило.Директор Здравственог центра Гњилане доктор Зоран Перић најавио је отварање нових радних места.

“Управо сам добио потрвду да можемо расписати конкурс већ од ове среде за осам медицинских сестара и 13 лекара“, најавио је др Перић.

Болница у Пасјану последњих година најпрепознатљивија је по породилишту, а само у овој години на свет је дошло 150 здравих и лепих беба.

Извор: РТВ Пулс

Check Also

У ЕУ и САД веома незадовољни што Курти упорно одбија да обнови дијалог с Београдом

  Званичници у институцијама ЕУ и земље чланице Уније снажно захтевају од власти Косова да …