Главна / Култура / Аматерско позориште “Јанићије Поповић” успешно наступа на фестивалима широм земље

Аматерско позориште “Јанићије Поповић” успешно наступа на фестивалима широм земље

Гост емисије “Грачаница – центар традиције и културе” на таласима Радио Грачанице, Александар Гуџић, рекао нам је да се Аматерско позориште Јанићије Поповић, које функционише у оквиру Дома културе у Грачаници, може похвалити успешним радом у претходним месецима, али да до краја године има и низ планираних активности. Ово аматерско позориште учествовало је и ове године на бројним фестивалима и свуда имало запажене наступе, а сарадња са позориштем из Суботице наставља се и показала се до сада веома плодотворном.

– У плану је још једна луткарска представа. Очекује нас и Фестивал драмских аматера Србије у Малом Црнићу, крајем октобра, где ћемо се такође појавити, као и на фестивалима у Прокупљу и Јагодини – рекао је за наш радио Александар Гуџић.

Годинама уназад позориште Јанићије Поповић има и сарадњу, али и помоћ од дечјег позоришта у Суботици. У сарадњи са њима, тачније са редитељем Бошком Бошковим, као и директорицом позоришта Мартом Ороксалаши, настале су и представе “Буди то што јеси” и “Гуливер у земљи лутака”, које је наша дечја публика, али и она у другим градовима одлично прихватила.

Check Also

Отворена изложба слика Томислава Трифића

У оквиру обележавања 27. Сабора културног стваралаштва Србије данас је у просторијама ОШ „Свети Сава“ …