Главна / Вести / Косово и Метохија / Обука бирачких одбора на северу Kосова при крају

Обука бирачких одбора на северу Kосова при крају

У општинама са српском већином право гласа на предстојећим ванредним парламентарним изборима на Kосову имаће 117.808 гласача, од тог броја 49,39 одсто гласача уписано је у општинама на северу Kосова.

Општинске изборне комисије приводе крају обуке бирачког особља и очекују да све буде спремно за недељне изборе.

Председник Општинске изборне комисије Северна Митровица Слободан Димитријевић изјавио је за Kосово онлајн да припреме за изборе добро теку, нема проблема, а обуке бирачког одбора су интензивиране и очекује се да ће за изборни дан све бити спремно.

Проблем са којим се суочавају у општини Зубин Поток је, према речима председнице ОИK-а Душице Раковић, удаљеност појединих бирачких центара.

“На време смо отпочели са обукама и припремили смо добро сво особље како би на сам изборни дан што боље одрадили свој посао и очекујем да ће све проћи без икаквих проблема”, каже Раковић.

Милан Јовановић из општине Звечан каже да је претходних дана са својим сарадницима из општинске изборне комисије обишао све бирачке центре у тој општини. “Бирачки центри су у добром стању и испуњавају услове да све прође у најбољем реду, бирачки одбори се нису мењали и полако приводимо крају обуке особа које ће тог дана обављати свој посао у бирачким местима”, прецизира Јовановић.

“У општини Лепосавић обука је завршена, остало је само још један тренинг за председавајуће и резервне чланове бирачких одбора”, изјавио је Милосав Марковић, председник ОИK за Лепосавић.

Ванредни парламентарни избори ће се одржати у недељу, 6. октобра, а према подацима ЦИK-а у четири општине на северу Kосова право гласа имаће 58.187 гласача.

Највише уписаних је у Северној Митровици – 22.457, у Лепосавићу – 17.993, Звечану – 9.209 док у Зубином Потоку право гласа има 8.528 гласача.

У односу на изборе из 2017. на овим изборима уписано је 186 гласача више у ове четири општине.

Извор: Танјуг

Check Also

Петар Петковић: Гнусне поруке лице су власти у Приштини и њихова мрља

Увредљиви графити са псовкама на албанском језику исписани су ноћас на зиду куће Станоја Димитријевића, …