Главна / Вести / Косово и Метохија / Арлов уручио помоћ породици Михајловић

Арлов уручио помоћ породици Михајловић

Председник бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске Милорад Арлов уручио је  данас у порти манастира Грачаница једнократну новчану помоћ у износу од 300 евра,  за троје деце породице Михајловић из Грачанице.

“Ми из Одбора за помоћ Косову и Метохији често помажемо сиромашне породице и децу на Космету и тако смо и данас донели помоћ овој породици, да им колико толико помогнемо да ублаже овај тежак живот на овим просторима. Све ово радимо захваљујући хуманим људима и институцијама из Републике Српске”, каже Арлов.

Председник Одбора за помоћ Србима на КиМ истиче да се годинама уназад организује и гостовање деце са КиМ код својих вршњака у Републици Српској.

Мајка дечака  Александра Михајловић захвалила је на урученој помоћи која ће им, како је казала, пуно значити.

“Овај знак пажње нама пуно значи, јер ја и супруг не радимо. Супруг повремено ради сезонске послове и тако издржавамо породицу”, казала је Александра, која се  захвалила  и председнику општине Грачаница Срђану Поповићу захваљујући коме је и ова помоћ стигла до њене породице.

Миодраг Арлов посетио је и општину Грачаница и уручио поклон слику градоначелнику Срђану Поповићу, а најавио је и обилазак радова на дневном центру “Подржи ме” у Косовској Митровици, чија је изградња у току.

“Дневни центар се интезивно гради и за само месец и по дана стигли смо до крова. Сад ћемо морати мало да станемо и прикупимо средства, да би смо наставили са радовима”, каже Арлов.

Дневни центар “Подржи ме” намењен је за 140 деце и младих људи са потешкоћама у развоју.

 

Check Also

Канцеларија за КиМ и ове године подржаће учешће произвођача са КиМ на Београдском манифесту

Канцеларија за Косово и Метохију подржаће ове године учешће туристичких организација, породичних винарија и малих …