Главна / Вести / Косово и Метохија / Уручени кључеви новим станарима зграда изграђеним средствима Општине Грачаница

Уручени кључеви новим станарима зграда изграђеним средствима Општине Грачаница

Дванаест кључева од станова у новим зградама у Доњој Гуштерици уручено је данас породицама, које ће свој живот наставити у новим, бољим животним условима.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић честитао је будућим станарима усељавање и поручио да је овај пример још један доказ да ће се са праксом збрињавања социјално угрожених, расељених породица али и младих брачних парова наставити.

„Ово је доказ да наша обећања нису празна, већ да наше речи спороводимо у дело. На овоме нећемо стати, наставићемо са градњом, покушаћемо да што више породица усрећимо на територији наше општине. То је наш план, да сваке годиен више кућа и станова изградимо. Имамо доста младих брачних парова, са доста деце, који планирају свој живот у нашој општини, наш је задатак да им направимо што је могуће боље услове“, казао је Поповић.

У нови стан уселиће се и петочлана породица Вујовић. Данијела Вујовић, мајка троје деце, у изјави за РТВ Грачаница је истакла да стан који им је додељен за њих представља почетак једног новог, бољег живота и подстицај за даљи опстанак на овим просторима.

Трочлана породица Бранка Ристића дуги низ година је живела живот подстанара.

„Живети као подстанар је много тешко, свака два три месеца у другој кући. Ово је била наша жеља, да имамо свој кров над главом, испуњена нам је. Хвала свима који су нам помогли, општини, председнику Поповићу“, казао је Ристић.

У Доњој Гуштерици средствима локалног буџета изграђене су три зграде са по четири стана за социјално угрожене породице и младе брачне парове.

Уручењу кључева присуствовали су и општински службеници, директори одељења, представници бројних инситуција из образовања, здравства, као и грађани.

У оквиру истог програма, изграђено је и шест зграда у Лапљем Селу са укупно 24 стана. Добитници би кључеве требало да добију до краја седмице.

Check Also

Павлина Радовановић за РТВ Грачаница: И да буде најгоре нећу напустити мој Ораховац

„Косово и Метохија и мој Ораховац је  љубав која се не може описати речима. Моја …