Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Најубедљивија победа Српске листе у историји

Вучић: Најубедљивија победа Српске листе у историји

Председник Александар Вучић рекао је на конференцији за медије да је Српске листа остварила најубедљивију победу у историји на изборима на Косову и Метохији.

Српска листа је на изборима у српским срединама освојила 98,07 одсто гласова, рекао је Вучић.

Срби изашли на изборе више него икада раније јер су желили да покажу љубав према својој отаџбини Србији, поручио је председник.

Овај резултат значи да ће Српска листа имати 10 од 10 посланичких места, колико је Србима загарантовано у косовском парламенту.

“Имао сам и учествовао сам у много различитих победа на разним изборима и кад су говорили да немамо шансе. Ово ми је једна од најдражних победа остварена у најтежим условима, када су и многи представници међународних организација и земаља дали све од себе да сруше монопол Српске листе и утицај Београда”, истакао је председник.

Срби су, каже, изашли на изборе више него икада раније јер су желили да покажу љубав према својој отаџбини Србији.

Додао је да је “ово најубедљивија победа Српске листе у историји на Косову и Метохији”.

“Ово је јасан сигнал да су Срби јаки, чврсти, јединствени и да ће чувати своје име и своје српско презиме”, рекао је Вучић у обраћању након ванредних парламентарних избора на Косову и Метохији.

Убедљива победа Српске листе у српским срединама значи да ће Листа имати 10 од 10 посланичких места, колико је Србима загарантовано у косовском парламенту.

Председник је додао да очекује, након формирања власти у Приштини, буду укинуте таксе од 100 одсто на робу из централне Србије, које је увела претходна влада Рамуша Харадинаја.

Такође, каже да очекује да се настави дијалог Београда и Приштине у Бриселу.

Председник се јавности обратио из Палате “Србија”.

Извор: Ртс

Check Also

Доња Брњица, увредљиви графити и псовке упућене Србима

Увредљиви графити са псовкама на албанском језику исписани су ноћас на зиду куће Станоја Димитријевића, …