Главна / Култура / „Гуливер у земљи лутака“ – представа којом ће АП „Јанићије Поповић“ обележити Дечију недељу

„Гуливер у земљи лутака“ – представа којом ће АП „Јанићије Поповић“ обележити Дечију недељу

Поводом дечије недеље, АП „Јанићије Поповић“ Дома културе „Грачаница“ ће за све малишане одиграти луткарску представу „Гуливер у земљи лутака“ по мотивима истоименог текста чешких аутора Јозефа Пера и Леа Спачила а у адаптацији и режији Бошка Бошкова.

Радња луткарске представе „Гуливер у земљи лутака” одвија се у Луткову малом граду у коме живе лутке. Лутково има велики проблем са неваљалим, лењим и безобразним лутком, који се стално свађа са осталим луткама и прави проблеме. Главни јунак Гуливер покушава да уз помоћ публике помогне осталим луткама и казни Неваљалог лутка. Духовитост, лутке, музика и костими чине ову представу још занимљивијом.

Представа у Грачаници ће бити одиграна у четвртак 10. октобра 2019. године у 13 часова у Великој сали Дома културе „Грачаница“.

Дечија недеља се традиционално одржава у првој половини октобра, у циљу скретања пажње јавности на децу и младе, на потребе и права деце и младих у породици, друштву и локалној заједници, на њихова права да одрастају у што бољим условима и на једнаке шансе за развој. Мото овогодишње дечије недеље „Да право свако – дете ужива лако“.

Check Also

Отворена изложба слика Томислава Трифића

У оквиру обележавања 27. Сабора културног стваралаштва Србије данас је у просторијама ОШ „Свети Сава“ …