Главна / Култура / Љубомир Максимовић: Потрудићу се да оживим неке заборављене манифестације

Љубомир Максимовић: Потрудићу се да оживим неке заборављене манифестације

Љубомир Максимовић, учитељ у Основној школи “Краљ Милутин” у Грачаници, поред својих редовних активности, врло често и активно учествује у организовању и одржавању бројних манифестација. Ранијих година организаовао је традиционалну и познату манифестацију за младе “Грачаничке вечери”, која више не постоји, а сада, већ традиционално организује манифестацију “Најјаче Васкршње јаје”. Максимовић је био гост емисије “Грачаница – центар традиције и културе” и говорио о бројним културним манифестацијама, у чијој је организацији и сам учествовао.

Како сам каже, потрудиће се да већ наредне године покуша да поврати “Грачаничке вечери” у живот јер се ради о манифестацији која је окупљала велики број младих људи, а притом била и забавна, и едукативна са култуним и музичким садржајима.

Манифестација “Најјаче Васкршње јаје” која је већ постала традиционална организује се сваке године на Васкршњи понедељак, а по речима Максимовића, велики број људи ради на самој организацији, укључујући и медије, ликовну секцију на челу са Мајом Тодић, предшколске установе, као и децу нижих разреда основних школа. Културно уметничка друштва такође имају прилике да наступају на овој манифестацији.

– Ове године била је пета, најбоља манифестација до сада. Захвални смо и Епархији која нам помаже уз благослов владике Теодосија – каже за Радио Грачаницу Максимовић.

Сваке године на овој манифестацији додељује се и специјално признање заслужном појединцу. Дусећи по речима учитеља Максимовића, који наредне године одлази у заслужену пензију, тек се могу очекивати нове манифестације, као и оживљавање заборављених.

Check Also

Галерија Дома културе у Грачаници обогаћена сликом Цилета Маринковића

Фундус Галерије Дома културе у Грачаници већ поседује бројна ликовна уметничка дела еминентних стваралаца, а …