Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић очекује повољан исход скупштине Интерпола у Чилеу

Вучић очекује повољан исход скупштине Интерпола у Чилеу

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, у сусрет предстојећој Генералној скупштини Интерпола, на којој ће се поново одлучивати о захтеву Приштине за чланство, да је било много притисака, али да очекује да ће исход бити повољан за Србију.

На питање новинара како коментарише то што су приштински медији пренели да је Приштина од међународне заједнице добила поруку да ће на том састанку доживети “спектакуларан неуспех”, Вучић је рекао:

“Они су опет очекивали велику подршку, било је много притисака, видели сте да су и неки наши фаворити под знацима навода негде лутали. Са две земље имамо проблем, од којих то нисмо очекивали, али, добро сад”, рекао је Вучић.

“Свеједно, ја не волим те тактичке победе, ја волим да стратешки размишљамо. Али, ако ме то питате, наравно, Србија побеђује”, нагласио је председник.

Приштински лист Коха диторе пише да су тамошњи званичници добили поруку из међународне заједнице да ове године неће успети да се придруже Међународној полицијској организацији (Интерпол), али да због инсистирања премијера у оставци Рамуша Харадинаја до сада нису повукли пријаву.

Лист наводи да им је један од Харадинајевих заменика рекао да ће Хардинајева тврдоглавост “коштати Косово спектакуларног неуспеха”.

Извор: Танјуг

Check Also

Пахор од Куртија затражио да поштује споразуме са Србијом

Председник Словеније Борут Пахор затражио је данас од премијера и председнице привремених приштинских институција, Аљбина …