Главна / Вести / Србија / Вучић данас обишао Блаце и Куршумлију. Нова велика улагања за бољу будућност

Вучић данас обишао Блаце и Куршумлију. Нова велика улагања за бољу будућност

Посета председника Србије Александра Вучића и премијерке Ане Брнабић Топличком округу је од историјске важности јер ће после тридесет и више година, држава Србија овде улагати у значајне инфраструктурне пројекте, који ће бити предуслов бољег живота, поручено је са скупа у Куршумлији.

“Ја ћу већ пре Нове године доћи да отворим много путева по Топлици, па ћу доћи и по Куршулмији и око Куршумлије да много путева отворим, као што ћу да отворим и Белојин. Ми имамо најлепша села и у многа ће доћи прави асфалт и обновљени асфалт, а не оно што нам је неко ’55. године поставио и нико после тога није ни реконструисао ни реновирао. У сваком случају, хоћу да се заједно боримо за будућност наше Топлице, хоћу да наши малишани имају рачунаре по школама, хоћу да они  размишљају о дигиталној, другачијој Србији, али хоћу и да увек знају да је овде њихово огњиште, да буду сигурни као и њихови родитељи да је њихова будућност овде. Да имају посао, да се надају послу за своју децу и да знају да ће држава Србија увек бити уз свој народ”, рекао је на скупу предсеник Вучић.

Премијерка Брнабић је поручила да нас у будућности очекују ауто-путеви који ће омогућити бољу будућност, посебно за развој туризма.

“Драго ми је што смо решили проблем Куршумлијске бање и што имамо домаћег инвеститора који ће је развити исто као што смо развили Пролом и Луковску бању. Мењали смо закон, борили се да одглавимо то, да Куршумлијска бања и Краљевска бања понове живе. И како је могуће да таква Куршумлија са три бање, са Ђавољом вароши у таквој близини Копаоника, са археолошким налазиштима буде сиромашна. Могуће је само зато што нисмо имали путеве, који су најважнији и огромно ми је задовољство што смо пре пар недеља потписали са Европском инвестиционом банком уговор о зајму за ауто-пут мира. Ауто-пут који ће повезати Ниш, Прокупље, Куршумлију до Мердара, па до Приштине, Тиране, па до луке Драч, и што ће ово бити повезан коридор”, истакла је Брнабић.

Инфраструктура је услов за привлачење инвестиција и економски развој Топличког краја. Увод у најављена капитална улагања је деоница пута Белољин-Блаце у дужини од 12 км. Почетак радова који треба да буду завршени до краја ове године обишао је председник Вучић који је након тога положио камен темељац за фабрику наменске индустрије, којом ће се створити услови за запошљавање младих.

“Зато смо после 35 година данас покренули прву значајну инвестицију, поставили смо камен темељац за фабрику наменске индустрије, за машинску обраду метала за наше ‘милоше’, ‘лазаре’ и ‘норе’ у којој ће за две и по године 300 суграђана бити запослено, до маја већ 80”, рекао је Вучић.

“Да буде више војске не зато што се за нешто спремамо, него да би се живело боље, да они више новца потроше у Куршумлији, да раде кафићи и ресторани, да више људи овде остане”, навео је Вучић.

У Блацу је председник Вучић поручио:

“Крајње је време да за четири наша најсиромашнија округа дамо посебан додатак, као косовски додатак, за наше учитеље, професоре, лекаре, медицинско особље…да помогнемо”, рекао је Вучић у обраћању житељима Блаца и околине.

Идеја је, каже, да тај додатак за Топлички округ, Јабланички, Пчињски…буде 10 одсто, па да плата лекара у Блацу буде већа 10 одсто него лекара у Београду.

Како каже, ако се то лекару у Београду не допада, онда нека дође да ради у Блацу.

Циљ је, каже, да подстакнемо људе да остану у Блацу.

“Кад вам кажу да су трошкови живота већи у Београду него у Блацу, то је тачно, али просечна плата овде у Блацу је 37.000, а у Београду 74.000. Никада не може да буде исто, али морамо да смањимо ту разлику, да живите боље. Желим да се посветим том питању”, поручио је председник.

На држави Србији је да се бори за своје националне интересе и то радом, улагањем и дијалогом, закључио је председник Вучић у Куршумлији и неминовно прокоментарисао актуелна постизборна дешавања у Приштини.

“Нека неки из Приштине вичу, прете и кажу да их не интересује избор Срба, не интересује их Српска листа. Само ви наставите, само ви свој посао радите,а ми ћемо мирно и полако. Би сте много јаки, ми нисмо толико јаки, али то да ћете ви да победите Србију и то да ћете да протерате Србе, нећете. Олује смо тешко као народ проживели, још једну не бисмо могли, зато олуја против српског народа неће бити. Држава их нигде и ником неће дозволити више”.

Током посете Блацу и Куршумлији председник Вучић дочекан је и на скуповима масовно поздрављан од становника Топличког краја.

Check Also

Ђурић: Вучић спреман да за Србију да све и решен да Србију не да ни за шта

Потпредседник Српске напредне странке и амбасадор Србије у Вашингтону Марко Ђурић поручио је да ову …