Главна / Вести / Косово и Метохија / Срба Антић: Не осећам се кривим

Срба Антић: Не осећам се кривим

Срба Антић, Србин из северне Митровице, изјаснио се данас да се не осећа кривим за кривична дела преваре, илегалног поседовања оружја и припрему терористичког деловања и дела против “уставног поретка и безбедности, која му се ставлају на терет.

“Не осећам се кривим ни за једно дело”, рекао је Антић, коме се суди у Посебном одељењу Основног суда у Приштини, пренела је приштинска Газета Еxпрес.

Антић није прихватио адвоката по службеној дужности и најавио да ће у предвиђеном року од 30 дана уложити жалбу на оптужницу.

Како је објашњено, предистражни поступак против Антића вођен је у Основном суду у Гњилану, а након подизања оптужнице случај је пребачен у Посебно одељење Основног суда у Приштини.

Оптужница против Антића подигнута је 1. октобра, а према образложењу тужилаштва он је 12. јула прошле године из Поште Србије бр. 1 у северној Митровици послао пакет у село Осојан, општина Исток, у коме је пронђено оружје: 7,65 мм пиштољ “ЦЗ Взор 50” са пуњачем са шест уложака, 11 “трамдалол” ампула, пет “тродон” ампула, 18 бенсединских таблета и формат “памфлета” А4 “, са српским логотипом, под називом “Врховна команда Ослободилачке Војске Косова и Метохије “.

Тврди се да је Антић памфлетом позивао неке Србе на КиМ да се наводно наоружају и изврше напад на своје сународнике, за које би пред међународном заједницом за те нападе били окривљени Албанци.

Оптужница Антића терети и да се наводно лажно представљао као високи функционер српског Министарства здравља и као представник организације за пацијенте са дијабетесом.

Извор: Танјуг

Check Also

Јевтић: Посета народних посланица Штрпцу значајна подршка

Дубравка Филиповски, Снежана Пауновић и Дубравка Краљ, народне посланице у Скупштини Србије, посетиле су данас …