Главна / Вести / Косово и Метохија / Општина Грачаница одузела намештај Радио Грачаници

Општина Грачаница одузела намештај Радио Грачаници

Захваљујући руководству СО Грачаница ова медијска кућа и запослени данас су остали без комплетног намештаја. Руководство Радио Грачанице и Мреже Мост оштро критикује једнострану одлуку СО Грачаница да овој медијској кући одузме сав намештај који је својевремено донирала.

studio_radio_dnevnik
Настављамо стојећи, усправно!

На овај начин СО Грачаница покушава да омаловажи значај ове медијске куће и  покуша да спречи да функционише у пуном капацитету. Ова, као и одлука да се на трећем спрату Радио-телевизијског центра у Грачаници отпочне са припремањем просторија за смештај дописништва РТК2 на српском језику, неће поколебати запослене у Радио Грачаници да наставе да професионално обављају свој посао.

Овакав став руководства СО Грачаница, менаџмент Радио Грачанице и Мреже Мост види као својеврсни притисак уперен према Радио Грачаници и свему што је ова медијска кућа радила од 1999 године.

Када је у питању одлука СО Грачаница да се на трећем спрату усели РТК2 на српском, Радио Грачаница не улазећи у уређивачку политику РТК 2 канала на српском језику и њихове потребе за отварањем дописништва  на пар колиметара од Приштине, где је седиште ове медијске куће, не може допустити нарушавање сопственог интегритета и медијске независности оваквим потезима. Преседан је да одлуком СО Грачаница у истој згради буду смештена два потпуно одвојена и уређивачки различита, али ипак директно конкурентна медија. Оно што што би био логичан потез, јесте покушај отварања неког центра, а који би задовољавао потребе локалног становниства.

Подсетимо, изградња темеља зграде Радио-телевизијског центра почела је 2001.године средствима Владе Републике Србије, у периоду  док је привремену управу на Косову и Метохији обављао УНМИК, и када СО Грачаница није постојала. Пројекат зграде финансирала је Радио Грачаница сопственим и средствима државе Србије, а изградњу објекта СО Грачаница.

Велика захвалност, што је наша медијска кућа добила нове и много пристојније услове за рад небројано пута исказана је према СО Грачаница, како на довршетку објекта, тако и набавци намештаја. Међутим, усменим договором руководство Радио Грачанице добило је обећање да ће на трећем спрату Радио-телевизијског центра бити смештене установе културе. Једностраном одлуком да се ове просторије уступају дописниству РТК 2 каналу на српском језику, а да се радију одузме сав намештај, СО Грачаница крши све међусобне договоре.

Још једном истичемо да је Радио Грачаница, која је најслушанија српска радио станица на Косову и Метохији,  увек настојала да гради добре односе са СО Грачаница, али оваквим потезима обострано конструктивна сарадња је нарушена.

Радио Грачаница саопштава јавности да ће као и до сада бити уз свој народ на Косову и Метохији, делити заједничку судбину и да никада неће покретати процесе који ће нарушавати националне интересе, посебно не у у тренутку када се српски народ на Косову и Метохији излаже невиђеној тортури.

Check Also

Даут Харадинај: “Палата младих“ у Приштини постала центар за дрогу

Члан председништва Алијансе за будућност Косова Даут Харадинај, који је и кандидат те странке за …