Главна / Вести / Косово и Метохија / Стигао одговор кардинала Равасија поводом мисе у Новом Брду

Стигао одговор кардинала Равасија поводом мисе у Новом Брду

Министарство културе и информисања је саопштило да је кардинал Раваси упутио одговор на писмо које је министар Владан Вукосављевић послао поводом одржавања мисе у остацима православног храма у Новом Брду.

Из Министарства културе саопштавају да је стигао “љубазан и садржајан одговор” од кардинала Ђанфранка Равасија.

“Министарству културе и информисања стигао је љубазан и садржајан одговор Његове еминенције у коме се, између осталог, истиче ‘уверавање да ће Света столица учинити све да се избегну било какве напетости које могу да начине штету богатој хришћанској традицији која је присутна на Балкану, као и верским слободама које су неопходне за миран и темељан саживот'”, саопштило је Министарство.

Министарство културе и информисања изражава задовољство коректним и добронамерним ставовима изнетим у одговору кардинала Равасија, и уједно се нада да ће и убудуће сарадња између Србије и Ватикана у области културе бити на достигнутом високом нивоу.

Због одржавања римокатоличке мисе на остацима православног храма у Новом Брду, министар културе и информисања Владан Вукосављевић је 9. августа упутио писмо кардиналу Равасију, председавајућем у Папском савету за културу.

Извор: РТС

Check Also

Симић: Честитке свим градоначелницима, настављамо политику Вучића на Косову

Потпредседник Српске листе Игор Симић честитао је сви градоначелницима и одборницима Српске листе на преузетим …